skip to Main Content

Het Alhambra meest gefotografeerde Spaanse monument volgens Flickr

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – (Redactie) Het Alhambra in Granada is volgens de gebruikers van de foto site Flickr het meest gefotografeerde Spaanse monument. Het Alhambra is met 284.361 foto’s op de website het meest gefotografeerd gevolgd door de Sagrada Familia met 284.339 foto’s. Het derde gefotografeerde Spaanse monument staat ook in Barcelona en is ook van Gaudí, het Pedrera gebouw met 62.518 foto’s gevolgd op de vierde plaats de vulkaanberg Teide op het eiland Tenerife met 58.828 foto’s. Ook het Guggenheim museum in Bilbao ontbreekt niet in de top vijf met 48.894 foto’s.

Andalucía is de tweede meest gefotografeerde autonome deelstaat  met 770.000 foto’s op de website Flickr. Op de eerste plaats staat Catalunya met 1,5 miljoen foto’s en als derde Madrid met 420.000 foto’s. Van heel Spanje zijn maar liefst 6 miljoen foto’s op de website van Flickr te vinden. De streek La Rioja is met 23.445 de minst gefotografeerde streek in Spanje, gevolgd door Murcia met 63.900 foto’s.

De meest gefotografeerde Spaanse steden zijn Barcelona en Madrid maar ook de steden Valencia, Sevilla, Granada en Bilbao komen hoog op de lijst voor, aldus de verantwoordelijke van de Yahoo website Flickr in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend