skip to Main Content

Spaanse boekensector bang minder te verkopen op Sant Jordi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Spaanse boekhandels en uitgevers maken zich grote zorgen over tegenvallende verkoopcijfers op 23 april aanstaande. Jaarlijks wordt op die dag in heel Catalonië het feest van Sant Jordi gevierd. De traditie is dat mensen elkaar boeken en rozen geven.

Doorgaans vormen de inkomsten op die dag zo’n 5% van het volledige jaarinkomen van de sector. Alleen rond kerst en tijdens de internationale boekenbeurs te Madrid worden meer boeken verkocht in Spanje.

Door de late paasweek dit jaar, valt Sabado Santo (Heilige Zaterdag) op dezelfde dag als Sant Jordi. Veel mensen zijn dan op vakantie, gaan weekendjes weg of genieten van het mooie weer op het strand.

Acties

De sector verzint op dit moment allerlei acties om zich toch te verzekeren van enige klandizie. Zo worden er signeersessies georganiseerd, ludieke boekpresentaties met Spaanse beroemdheden en auteurs en vinden allerlei literaire activiteiten al enkele dagen voor de 23e plaats.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend