skip to Main Content

Voortvluchtige maffioso in Lleida gearresteerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – (NOVUM) De Spaanse politie heeft in de kleine plaats Alcarras in Lleida een voortvluchtige Italiaan gearresteerd die ervan wordt verdacht lid te zijn van de Siciliaanse maffia. Claudio Adriano Giusto wordt in Italië gezocht voor moord, wapenbezit en diefstal. Hij was al dertien jaar voortvluchtig en was eerder tot een gevangenisstraf van 28 jaar veroordeelt vanwege het doodschieten van een man in 1998.

De politie werkte samen met haar Italiaanse collega’s om de 43-jarige Giusto te kunnen arresteren in het noordoostelijke stadje Alcarras. Giusto wordt in Italië onder meer gezocht voor de moord in 1998 op Giuseppe Magaddino, ook een vermoedelijke maffioso. De afgelopen dagen werd de zoektocht naar Giusto verplaatst naar Spanje.

De arrestatie werd gecoördineerd met de hulp van politieorganisatie Interpol.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend