skip to Main Content
Barcelona krijgt wellicht een museum over filmmaker Woody Allen

Barcelona krijgt wellicht een museum over filmmaker Woody Allen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

woodyallen1BARCELONA – Het zou zomaar kunnen dat de stad Barcelona er binnenkort een nieuw museum bij zal hebben. Het gaat in dit geval om een museum gewijd aan de films en het leven van de Amerikaanse filmmaker Woody Allen. Het museum zou gevestigd kunnen worden in de oude Escuela de Artes y Oficios in Ciuata Vella, het oude centrum. Barcelona zou daarmee de wereldprimeur krijgen als eerste stad met een museum over Woody Allen.

Een van de initiatiefnemers is Mediapro, producent van de laatste Woody Allen films waaronder de in Barcelona en Asturië opgenomen “Vicky Cristina Barcelona”. Mocht Mediapro toestemming krijgen om het museum te openen dan zal de Catalaanse hoofdstad een wereldprimeur hebben. Het museum zou meer dan 2.000 vierkante meter groot moeten worden ne bestaan uit drie verdiepingen.

In het museum zou alles te lezen en te zien zijn over Woody Allen zelf maar natuurlijk ook over zijn vele films die hij gemaakt heeft. Wellicht zal de film die Barcelona opnieuw op de kaart zette bij de Amerikaanse toeristen, “Vicky Cristina Barcelona”, wat meer aandacht krijgen binnen het museum – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken