skip to Main Content
Luchtverkeersleiders in Barcelona willen deze zomer gaan staken
La Información

Luchtverkeersleiders in Barcelona willen deze zomer gaan staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

La Información

BARCELONA – Bronnen binnen de vakbond van de verkeersleiders in Spanje hebben tegen de Spaanse pers verteld dat men van plan is te gaan staken de zomer. Eventuele stakingen zouden dan plaats moeten gaan vinden vanaf 20 juni maar exacte data werden niet gegeven. Ook is het nog niet helemaal zeker of er gestaakt gaat worden maar het zou niet de eerste keer zijn waarbij een staking voor chaos kan zorgen bij praktisch alle vliegvelden langs de Middellandse Zee.

Mochten de geruchten waar zijn en de leden van de Unión Sindical de Controladores Aéreos (Usca) gaan staken dan kan dat voor een grote verkeerschaos gaan zorgen op het grootste en drukste vliegveld van Catalonië waar in de zomermaanden veel vliegtuigen landen met vakantiegangers voor o.a. de Costa Brava en Costa Dorada, en natuurlijk Barcelona en omgeving zelf.

Een staking bij de luchtverkeersleiders in Barcelona heeft niet alleen effect op het vliegverkeer bij het vliegveld Barcelona-El Prat maar op praktisch alle vliegvelden in Spanje aan de Middellandse Zee, dus ook Gerona aan de Costa Brava, Reus aan de Costa Dorada, op de Balearen eilanden zoals op Mallorca, Menorca en Ibiza maar ook verder naar het zuiden in Valencia en Alicante.

Op dit moment schrijft men in de krant 20 Minutos dat 85% van de meer dan 300 luchtverkeersleiders die aangesloten zijn bij de vakbond wil gaan staken. De precieze data zijn nog niet bekend maar wel dat eventuele stakingen pas na 20 juni zullen gaan plaatsvinden. Stakingen zullen 24 uur duren en de kans is groot dat er meerdere stakingsdagen zullen zijn.

De reden dat de luchtverkeersleiders willen gaan staken is het gebrek aan personeel waardoor de werkdruk enorm groot is en er amper vrije dagen zijn. De organisatie verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiders, Enaire, heeft al aangegeven dat ze meer luchtverkeersleiders gaan aannemen maar dat is volgens het huidige personeel niet genoeg en komt te laat.

Men waarschuwt voor een chaos in het luchtruim in dit deel van Spanje, en dat komt net niet goed uit gedurende de drukke zomermaanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken