skip to Main Content
LAATSTE NIEUWS: Staking vliegvelden Spanje op 21 en 24 april afgelast
123rf

LAATSTE NIEUWS: Staking vliegvelden Spanje op 21 en 24 april afgelast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De staking van het grondpersoneel / handling op zondag 21 en woensdag 24 april is afgelast. De vakbonden hebben afgesproken dat de staking voorlopig niet doorgaat om meer tijd te hebben om te onderhandelen. De 60.000 medewerkers die zouden gaan staken op zondag en woensdag zullen dus wel werken.

Goed nieuws voor de reizigers die met een vliegtuig naar en vanaf Spaanse vliegvelden vliegen op zondag 21 en woensdag 24 april. De geplande staking van de arbeiders van o.a. de bedrijven Iberia, Swissport, Acciona, Groundforce (Globalia), Atlántica, Clever, AviaPartner, Menzies, easyJet en Lesma-Ryanair die dus ook de handling regelen voor maatschappijen als Transavia, Ryanair etc. gaat niet door.

Volgens de vakbonden UGT en USO gaan alle betrokken partijen weer rondom de tafel zitten maar dat wil niet zeggen dat als er geen overeenkomst komt in de toekomst men alsnog gaat staken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Vliegen is de meest vervuilende manier om te reizen en vooral verre reizen hakken er aardig in. Door naar een ver land te reizen of een paar keer per jaar kort op reis te gaan, kun je jouw eigen CO2-uitstoot in een heel jaar opeens flink verhogen. Zijn er dan geen manieren om die vliegreis iets minder vervuilend te maken? Die zijn er wel, maar een echte oplossing is er niet.

  Volgens gegevens van duurzaamheidsorganisatie Milieu Centraal stoot de gemiddelde Nederlander met een vliegvakantie naar Bali van twee weken inclusief hotel maar liefst 4.000 kilo CO2 uit. Ter vergelijking, een heel huishouden stoot jaarlijks gemiddeld zo’n 23.000 kilo CO2 uit.

  En zelfs vliegreizen binnen Europa zijn al erg vervuilend. Zo leidt een vliegreis naar het Franse Nice tot een uitstoot van ongeveer 240 kilo CO2 per persoon. Een reis naar Nice met de trein leidt tot maar 25 kilo CO2 uitstoot en met een benzineauto bedraagt de uitstoot zo’n 600 kilo CO2. En als je bijvoorbeeld met vier personen reist, is ook de auto milieuvriendelijker dan het vliegtuig.

  In heel Nederland heeft de luchtvaart een aandeel van ongeveer 6,5 procent in de totale CO2-uitstoot.

  Bron Nu.nl

  1. Mooi kopieer/plak werk.

   Ik woon in Spanje en ga 2 keer per jaar een weekend naar België (soms een paar weken). Ik reis altijd alleen.

   De auto duurt 17 uur als je niet stopt en stoot 2,5x zoveel uit als het vliegtuig. De trein heeft 3 overstappen nodig en kost meer dan een auto huren en tol betalen overal.

   Met het vliegtuig ben ik er op <2u en voor de prijs van de tol tussen de communidad Valenciana en Barcelona.

   Zolang er geen degelijke alternatieven zijn die even snel en even goedkoop zijn zal ik nog niet eens denken aan het alternatief nemen.

 2. Goede zaak staken kan altijd nog. Tot het uiterste onderhandelen is nog altijd beter!!
  Dat werknemers in Spanje wat minder schaap zijn dan in het “lage land” zegt iets over de mentaliteit!!
  Of zegt het meet iets over de informele diners tussen bobo’s van w-en w- bonden!!
  Zoek het ei!!!

 3. Ik heb mijn vlucht van 24 april omgeboekt naar 23 april om dat ik voor een begrafenis naar Holland moet.kosten ruim 200 EUR.zijn die nog ergens te verhalen?

   1. Men moet eens meer aan de natuur gaan denken en gewoon veel minder gaan vliegen, de luchtvaart is de grootste vervuiler ter wereld voor 1 vliegtuig kun je duizenden auto´s laten rijden. Met 2 vliegtuigen laten staan heeft een hele grote stad al geen smog meer.

    1. groen ventje zeker, wil jij niet vliegen? voor mij geen probleem ,maar laat anderen zelf hun keuze maken,dat zou al veel oplossen, 😉 minder betogingen,want die betogers moeten toch ook terplaatse geraken, minder onrust op straat !!!!!!!!!!!!! al eens over nagedacht wat men met het geld zou kunnen doen wat de ordehandhaving kost? Als iedereen voor zijn eigen deurtje veegt is………..?

    2. Fred
     Het is niet waar wat jij verteld. Als ze wereldwijd alle vliegtuigen aan de grond gaan houden ,zou dat de CO² uitstoot met 2 a 3% doen dalen (Cijfers zijn afkomstig van een wetenschappelijke studie ). Dus beweren dat je met enkele vliegtuigen het smogprobleem van een groot stad zou oplossen is toch wel heel naïef. Maar dat neemt niet weg dat we verstandig moeten omgaan met energie, en misschien dat gezellig (maar zéér vervuilende ) houtkacheltje vanuit uw woonkamer ecologisch verwijderen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken