skip to Main Content
Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes
Dr. Greenlove / Twitter

Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición waarschuwt voor Nederlandse koekjes die cannabis bevatten. De politie op de Canarische Eilanden kreeg een melding binnen van de aanwezigheid van deze koekjes waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Het gaat in dit geval om de in Nederland gemaakte chocolade- en gemberkoekjes met de naam ‘Girl Scout Cookies Chocolate Kush’ en ‘Girl Scout Cookies Ginger Kush’ van de Nederlandse fabrikant Dr. Greenlove, zo meldt de website Canarias7.

De gezondheidsautoriteiten waarschuwen vanwege de onjuiste etikettering want deze specificeert niet het type griesmeel dat de koekjes bevatten. Daarnaast hebben de Nederlandse koekjes ook de samenstelling van een in Spanje ongeautoriseerd ingrediënt, afgeleid van hennep (cannabis sativa).

Vooralsnog zijn deze koekjes alleen gevonden op de Canarische Eilanden en is het nog onbekend of dit product op nationaal niveau, dus op andere plaatsen in Spanje, te krijgen is. Voorlopig wordt consumptie afgeraden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Weer zo een zielige hype er bestaat tegenwoordig enkel nog cannabis denk ik.Binnen een paar janken ze dat de meeste stone rondlopen met in hun hand hunne domphone om een selfie te maken.Elke dag worden er allianties aangegaan door de grote cannabis spelers met de voeding,drank en medische industrie en deze week zelfs nog met een cosmetica bedrijf om die rommel in hun producten te verwerken.

 2. Weer zo een zielige hype er bestaat tegenwoordig enkel nog cannabis denk ik.Binnen een paar janken ze dat de meeste stone rondlopen met in hun hand hunne domphone om een selfie te maken.Elke dag worden er allianties aangegaan door de grote cannabis spelers met de voeding,drank en medische industrie en deze week zelfs nog met een cosmetica bedrijf om die rommel in hun producten te verwerken.

  1. Eddy alvorens je zo een domme commentaar geeft zou je beter info inwinnen, deze cannabisolie die mijn echtgenote gebruikt is helemaal niet verslavend en bevat op 10 ml maar 8% cannabis. een flesje is goed voor 250 druppels en ze neemt er driemaal 3/dag. als je daar stoned moet van rondlopen is het ver gekomen Hopelijk moet jij nooit de rugpijn doorstaan die mijn echtgenote reeds meer dan 20 jaar moet doorstaan.

   1. Ok misschien een beetje kort door de bocht van mij maar bent eens eerlijk tegenwoordig draait alles om cannabis.Is het echt nodig om bv met frisdrank maatschappijen drankjes met cannabis te maken en dit voor plezier en niet voor de pijn.Of om in de vloeistof voor de elektronische sigaret.En ga zo maar verder.Sterke aan je vrouw kan er van meespreken ben drie jaar geleden geveld door een gescheurde wervel met gevolg geknelde zenuw daar ik een tijd niet meer kon lopen moest ik mijn goed draaiende firma met personeel stopzetten daar ik voor een tweede keer werd geveld maar dan spijtig genoeg door een hartaanval

  2. Eddy is hopelijk geen supporter van de farmacie . Kijk ondertussen eens op ( indien gezondheid een issue is..) google ”endo-cannaboiden systeem ” . Ik heb velen , tevelen , naar de kloten zien gaan met dank aan de farmacie.

 3. Wij bestellen cannabisolie zonder TDC voor medische reden en de slimmerds in België hebben ze aangeslagen. Ik moet zelfs verhoord worden in het kader van een misdrijf betreffende het gebruik van verdovende middelen terwijl er in Spanje shops bestaan waar men dit gewoon kan kopen. Naar verluidt is deze olie zelfs vrijelijk te koop bij Kruidvat Nederland.

 4. Blijkt maar weer eens de grote onwetenheid van dit soort overheidsinstanties…. en menig ander persoon ook trouwens… De koekjes bevatten geen THC dus ook al eet je er 1000…. high zal je er niet van worden 😉

 5. Hoezo afraden???
  Kijk dat het voor kinderen ongeschikt is, OK..
  Maar voor volwassenen die echt wel de betekenis weten van een hennepblad op de afbeelding vind ik het bijna Nederlands betuttelend.
  Lekker koekje bij de wietthee

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken