Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes

Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes
Beeld: Dr. Greenlove / Twitter

Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición waarschuwt voor Nederlandse koekjes die cannabis bevatten. De politie op de Canarische Eilanden kreeg een melding binnen van de aanwezigheid van deze koekjes waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Het gaat in dit geval om de in Nederland gemaakte chocolade- en gemberkoekjes met de naam ‘Girl Scout Cookies Chocolate Kush’ en ‘Girl Scout Cookies Ginger Kush’ van de Nederlandse fabrikant Dr. Greenlove , zo meldt de website Canarias7 .

De gezondheidsautoriteiten waarschuwen vanwege de onjuiste etikettering want deze specificeert niet het type griesmeel dat de koekjes bevatten. Daarnaast hebben de Nederlandse koekjes ook de samenstelling van een in Spanje ongeautoriseerd ingrediënt, afgeleid van hennep (cannabis sativa).

Vooralsnog zijn deze koekjes alleen gevonden op de Canarische Eilanden en is het nog onbekend of dit product op nationaal niveau, dus op andere plaatsen in Spanje, te krijgen is. Voorlopig wordt consumptie afgeraden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.