Search
menu
Search

Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes

Oeps ... foto ontbreekt!

Waarschuwing Spanje vanwege Nederlandse cannabis koekjes

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición waarschuwt voor Nederlandse koekjes die cannabis bevatten. De politie op de Canarische Eilanden kreeg een melding binnen van de aanwezigheid van deze koekjes waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Het gaat in dit geval om de in Nederland gemaakte chocolade- en gemberkoekjes met de naam ‘Girl Scout Cookies Chocolate Kush’ en ‘Girl Scout Cookies Ginger Kush’ van de Nederlandse fabrikant Dr. Greenlove, zo meldt de website Canarias7.

De gezondheidsautoriteiten waarschuwen vanwege de onjuiste etikettering want deze specificeert niet het type griesmeel dat de koekjes bevatten. Daarnaast hebben de Nederlandse koekjes ook de samenstelling van een in Spanje ongeautoriseerd ingrediënt, afgeleid van hennep (cannabis sativa).

Vooralsnog zijn deze koekjes alleen gevonden op de Canarische Eilanden en is het nog onbekend of dit product op nationaal niveau, dus op andere plaatsen in Spanje, te krijgen is. Voorlopig wordt consumptie afgeraden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?