CaixaBank wil na fusie 1.534 filialen sluiten en 8.291 werknemers ontslaan in Spanje

CaixaBank wil na fusie 1.534 filialen sluiten en 8.291 werknemers ontslaan in Spanje
Beeld: 123rf

CaixaBank wil na fusie 1.534 filialen sluiten en 8.291 werknemers ontslaan in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De directie van CaixaBank heeft maandag een groots opgezet herstructureringsplan gepresenteerd. Deze herstructurering volt na de fusie tussen de Caixabank en Bankia en zal zorgen voor de sluiting van meer dan 1.500 bankfilialen en het ontslag van meer dan 8.000 werknemers.

Na de fusie tussen de Catalaanse bank Caixabank en de Madrileense Bankia heeft de nieuwe groep 44.400 werknemers. Samen heeft de nieuwe bank 6.600 bankfilialen hebben waarvan 4.400 van de Caixabank en 2.200 van Bankia.

Voorlopig gaat het nog om plannen die besproken moeten worden met o.a. de vakbonden en aandeelhouders. Maar als het aan de CaixaBank ligt moeten er 8.291 personen ontslagen worden wat 18% is van het totaal aantal werknemers. 

In eerste instantie werd gesproken over vervroegde pensioen maar dat lijkt niet door te gaan. Wel geeft CaixaBank aan dat 50% van de ontslagen plaats kunnen vinden bij 50-plussers. 

Verder moeten er in heel Spanje 1.534 bankfilialen gesloten worden wat 27% van het actuele netwerk van bankfilialen in Spanje is. Bij het sluiten van bankfilialen van beide banken wordt gekeken naar de grootte van een gemeente, de afstand tussen kantoren, aantal klanten etc.

Mochten de herstructureringsplannen van de CaixaBank doorgaan dan zijn dat de grootste van de financiële sector in Spanje ooit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.