Search
menu
Search

Nieuwe Spaanse serie voor het eerst op Spaanse televisie en daarna bij Netflix te zien

Nieuwe Spaanse serie voor het eerst op Spaanse televisie en daarna bij Netflix te zien
Beeld: RTVE / web

Nieuwe Spaanse serie voor het eerst op Spaanse televisie en daarna bij Netflix te zien

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sinds woensdag 19 april is op de Spaanse televisie bij TVE1 de nieuwe serie ‘Los pacientes del doctor García’ te zien. Deze serie bestaat uit 10 afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Spaanse schrijfster Almudena Grandes. Het is de eerste verfilming tot een serie van een van haar werken. Het opvallende is dat dezelfde serie één week later vanaf 28 april ook wereldwijd bij Netflix te zien zal zijn.

Op woensdag 19 april was bij RTVE1 en TVE Play de eerste aflevering van de nieuwe serie te zien. Vanaf 28 april zal dezelfde serie wereldwijd bij Netflix te zien zijn. Een manier van werken die niet gebruikelijk is bij dit soort samenwerkingen, omdat dit proces normaal gesproken veel langer duurt. Het is echter wel goed nieuws voor de Spaanse-serie-fans die zo extra snel kunnen genieten van de verfilming van een succesvol boek.

De serie is namelijk gebaseerd op het succesvolle boek van de op 27 november 2021 overleden Spaanse schrijfster Almudena Grandes. Dit boek staat in Nederland en België bekend als ‘De patiënten van dokter García’ en kan HIER besteld worden. Neem er wel de tijd voor want het zijn maar liefst 832 pagina’s met 200 personages die je te verwerken krijgt. BESTEL HIER het boek.

Verhaal

Na de overwinning van Franco woont dokter Guillermo García Medina in Madrid onder een valse identiteit. De documenten die hem van de executie hebben gered waren een geschenk van zijn beste vriend, Manuel Arroyo, een republikeinse diplomaat die hij in 1937 het leven heeft gered.

Hoewel Guillermo denkt dat hij hem nooit meer zal zien, keert Manuel terug uit ballingschap en vraagt ​​om zijn hulp voor een geheime en gevaarlijke missie: hij wil zich infiltreren in een netwerk van oorlogsmisdadigers die vanuit Madrid wordt geleid door een Duitse en Spaanse vrouw, nazi en falangist genaamd Clara Stauffer. Om dit te doen, geeft Manuel zich uit voor Adrián Gallardo, een Spanjaard die zijn moment van glorie kende als professioneel bokser. 

Intussen leeft de echte Adrián Gallardo in Duitsland in armoede en weet niet dat iemand zijn identiteit wil aannemen om naar het Argentinië van Perón te vluchten. Zijn terugkeer naar Madrid brengt de operatie en het leven van de infiltranten in gevaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?