skip to Main Content
Telefónica verhoogt internetsnelheden klanten in Spanje
Freepik

Telefónica verhoogt internetsnelheden klanten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Telefónica verhoogt internetsnelheden Spanje

Freepik

MADRID – Telefonica verhoogt deze zondag 20 mei de internetsnelheden voor alle Movistar+ Fusion klanten in Spanje en zal deze verdubbelen. De glasvezel klanten van 300 Mbit/s up- en download gaan naar 600 Mbit/s up- en downloadsnelheden. Klanten die snelheden van 50 Mbit/s hebben zullen 100 Mbit/s krijgen.

Deze verhogingen van snelheden zijn gratis voor alle klanten maar hebben ook alles te maken met de prijsverhoging die Movistar+ invoerde in februari van dit jaar. Voor de upgrade van de internetsnelheden hoeft de gebruiker of klant niets te doen.

De verhoging voor de klanten van de 50 Mbit/s pakketten worden in een keer naar 100 Mbit/s verhoogd maar de 300 Mbit/s klanten zullen stapsgewijs hun snelheden naar 600 Mbit/s verhoogd zien. Het doel van Movistar+ is om uiteindelijk snelheden van 1 Gbit/s aan te gaan bieden via dezelfde glasvezel lijnen.

Net zoals concurrenten Orange en Vodafone wil Movistar+ de 50 Mbit/s snelheden af gaan schaffen waarna alle klanten minimaal 100 Mbit/s moeten hebben. In de nieuwe pakketten van Movistar+ worden deze lagere snelheden al niet meer aangeboden. Orange heeft de snelheden reeds verhoogd tot zelfs 1 Gbit/s terwijl Vodafone komende 18 juli de internetsnelheden zal verhogen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 20 reacties
 1. Net speedtest bij mij thui gedaan en dit is wat ik bedoel met edge (G4): download: 1,40 mBs – upload: 0,50 mBs
  Erg.

 2. ik zat vroeger bij orange en nu bij olive net en betaal de helft met 2 maal de snelheid
  en alle hulp in vlot engels zonder wacht tijden

  1. Heb jaren bij Orange gezeten op het eind betaalde we voor 2 mobiels, vaste telefoonlijn en 6Mb internet 70 euro per maand, nooit deden ze een verhoging zelfs boden ze niets aan toen we na jaren weggging door dit gedoe veels te trage internet voor veels te veel geld, nu betalen we 55 euro per maand voor vaste lijn en 2 Mobiels met 10GB 4G en 50Mb glasvezel internet, wat nu dus 100Mb zou moeten worden. En we hebben wat online TV zenders(alles wat landelijk op de TDT zit).

  1. Ik heb even alle Spaanse nieuwsberichten doorgezocht en aantal gelezen. Telefonica BEGINT vandaag om de snelheid in WAVES te verhogen voor de 3,4 miljoen gebruikers. Dus het kan voor mij ook pas morgen of volgende week pas omhoog gaan. Nu ik dit weet wacht ik rustig af en gaat morgen niet aan de telefoon hangen met Telefonica.

 3. Even speedtest gedaan via simcard en orange: 5mB download(!) en 15mB upload(!) raar. Gedaan in een havenstadje nl San Carles de la rapita

  1. Hoi,
   wij zitten ook in Sant Carles, weet u toevallig of het ook mogelijk is om via movistar een snel internet abonnement te nemen?
   Grt Peter

   1. @Peter: ik kom hier eigenlijk maar sporadisch. Mijn ervaring is: movistar/telefonica zijn dieven punt. Vodafone waren wel het klantvriendelijkst, orange wat minder.
    Ik betwijfel of ze hier reeds glasvezel (G4) hebben in dit stadje. Als je je toestel laat zoeken vind je soms zelfs benamingen met G5 maar dat klopt zeker niet. Er zijn maar enkele steden in de wereld waar men aan het proefdraaien is met G5 dus zeker niet hier.
    Ik zou zeggen ga eens naar een winkel. In de hoofdstraat waar cafe “lo pepet” is gevestigd zijn er 2 recht over elkaar: movistar en orange en ik dacht vodafone ook nog. Mvg.

    1. Vodafone genomen toen we op 16 november op Gran Canaria gingen wonen. Elke week ellende, ik wil het contract beeindigen na een jaar. Callcenter zit in Colombia, gelukkig spreekt mijn vrouw vloeiend Spaans. Vodafone komt zijn beloften niet na.

 4. Bij mij zitten we nog steeds met edge… u leest goed: G2 !!
  De glasvezelkabel geraakt niet verder dan 25km v mijn deur…al 5j
  Triestig

  1. Vorig jaar heeft nog in het nieuws gestaan dat in 2020 iedereen van Movistar glasvezel heeft, dus iedereen die nu een aansluiting heeft liggen van Movistar wordt dus voor 2020 omgezet in glasvezel. Hier zou het ook pas in 2019 komen maar ik had het al begin 2017, we hebben zelfs allemaal een brief ontvangen dat de oude telefoon lijnen in 2020 voledig uitgeschakeld worden want er zitten hier nog zat mensen die de glasvezel verbinding niet hebben aangevraagd en deze zitten dus ook nog met een oude ADSL router.

   1. Ik geloof hun niet meer. Zoals gezegd zitten ze al 5 jaar tot op 25km van mijn deur en ze zijn sindsdien nog geen meter opgeschoven. Er wordt elfs gesproken dat áls ze de kabel gaan leggen, dit …miljoenen zou kosten en dat we met zen allen hiervoor moeten gaan betalen. Ben benieuwd

 5. Kan iemand mij vertellen welke vorm voor internet beschikbaar/beter is? (Via telefoon of kabel)en kan iemand mij adviseren wat ik als beste kan nemen qua (goed) internet in het gebied rond Malaga?

  1. Probeer eens, ik weet niet zeker of ze zover komen, Priinet uit Sevilla.
   Ik zit zelf tegen de portugese grens aan maar het internet doet het daar prima via Satelliet.geen aansluitkosten en 25,–/maand hoogste snelheid.ontvangst zonder vertragingen.Ik stream zelfs Ziggo zonder problemen.Ben je afwezig betaal je slechts 5, 00 euro voor onderhouden van de verbinding./maand

 6. Diep bedroefd en met leedwezen moet ik constateren dat Aireworld/Cableworld nog steeds geen kans ziet om mijn internetsnelheid van 12 MB te verhogen…………..

     1. Ondertussen 17:00 en nog steeds geen snelheids verhoging, begint erop te lijken dat mijn vrouw gelijk krijgt en Telefonica zijn zoveelste leugen heeft verspreid. Als er vanavond nog geen verhoging is gaan we morgen bellen en verhaal halen. We betalen immers 5 euro meer per maand en dat vind ik een behoorlijke verhoging.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken