menu: rubrieken, zoeken & meer

Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië

Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië
Beeld: Freepik

Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De rechters van het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya hebben donderdag de overkoepelende organisatie van horeca eigenaren van Barcelona in het gelijk gesteld wat betreft de corona-maatregelen van de regionale overheid in de autonome regio Catalonië. Dat betekent dat sinds donderdag 20 mei de horeca tot middernacht open mag zijn in plaats van 23 uur wat tot nu toe de regel was.

Niet alleen mogen bars en restaurants tot 00 uur open zijn (1 uur extra) maar de aanwezige capaciteit binnen is ook verhoogd van 30% naar 50% terwijl de capaciteit op de terrassen gelijk is gebleven met 100%. Het is nu ook toegestaan om aan de bar te staan maar wel met 1,5 meter afstand tussen personen.

In de bars en restaurants is het aantal personen dat aan tafel mag zitten verruimd van 4 naar 6 personen en de horeca mag al vanaf 6 uur ‘s morgens in plaats van 7.30 uur openen.

Met de uitspraak van het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya komt er resoluut een einde aan de corona-regels van de regionale overheid die sinds 7 mei gelden en in principe op maandag 24 mei voorbij zijn. In feite was de regionale overheid al van plan om de opening tot middernacht toe te staan maar dat is dus nu met 4 dagen vervroegd dankzij de rechters. 

Overigens waren niet alle rechters van het Tribunal Superior de Justícia de Catalunya het eens met de verruiming van de openingstijden. De stemming bleek te eindigen in 3 voor en 3 tegen waarna er 3 andere rechters bij werden gehaald en uiteindelijk kozen 5 rechters voor en 4 rechters tegen verruiming van de openingsuren.