Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië

Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië
Beeld: Freepik

Rechters beslissen: horeca sinds donderdag tot middernacht open in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De rechters van het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya hebben donderdag de overkoepelende organisatie van horeca eigenaren van Barcelona in het gelijk gesteld wat betreft de corona-maatregelen van de regionale overheid in de autonome regio Catalonië. Dat betekent dat sinds donderdag 20 mei de horeca tot middernacht open mag zijn in plaats van 23 uur wat tot nu toe de regel was.

Niet alleen mogen bars en restaurants tot 00 uur open zijn (1 uur extra) maar de aanwezige capaciteit binnen is ook verhoogd van 30% naar 50% terwijl de capaciteit op de terrassen gelijk is gebleven met 100%. Het is nu ook toegestaan om aan de bar te staan maar wel met 1,5 meter afstand tussen personen.

In de bars en restaurants is het aantal personen dat aan tafel mag zitten verruimd van 4 naar 6 personen en de horeca mag al vanaf 6 uur ‘s morgens in plaats van 7.30 uur openen.

Met de uitspraak van het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya komt er resoluut een einde aan de corona-regels van de regionale overheid die sinds 7 mei gelden en in principe op maandag 24 mei voorbij zijn. In feite was de regionale overheid al van plan om de opening tot middernacht toe te staan maar dat is dus nu met 4 dagen vervroegd dankzij de rechters. 

Overigens waren niet alle rechters van het Tribunal Superior de Justícia de Catalunya het eens met de verruiming van de openingstijden. De stemming bleek te eindigen in 3 voor en 3 tegen waarna er 3 andere rechters bij werden gehaald en uiteindelijk kozen 5 rechters voor en 4 rechters tegen verruiming van de openingsuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.