skip to Main Content

Eerste hittegolf bereikt Spanje eind deze week

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De zomer van 2011, die officieel begint op dinsdag om 19.16 uur, zal iets hogere temperaturen dan normaal vertonen en dat met name in het midden, zuiden en oosten van Spanje.

De regenverwachting zal gemiddeld blijven, aldus maakte Angel Alcazar bekend, die chef voorspelling is bij het Spaanse meteorologisch instuut AEMET.

De eerste hittegolf word eind deze week en begin volgende week verwacht met temperaturen die in het westen van Andalusië de 40 graden naderen.

Volgens Alcazar is de normale gemiddelde zomertemperatuur in Spanje 22,4 graden. Het gemiddelde in Noord-Spanje is met 19,5 graden vanzelfsprekend lager dan dat in het zuiden met 26 graden.

Volgens AEMET woordvoerder Angel Rivera zal de zomer warmer worden dan normaal. Dit gaat meer voor het oosten en zuiden van Spanje gelden, dan voor de rest van het land.

Warme lente

Ook maakte AEMET bekend dat de maanden maart, april en mei de warmste zijn geweest sinds 1951. Dit bevestigd het beeld dat de lentes steeds warmer lijken te worden in de laatste jaren. Qua neerslag viel er iets meer regen dan gemiddeld in deze drie maanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend