skip to Main Content
IMF is het erover eens dat Europa meer zou moeten doen voor Spanje

IMF is het erover eens dat Europa meer zou moeten doen voor Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat Europa meer zou en kan doen voor het noodlijdende Spanje. Tegelijkertijd looft het IMF de Spaanse regering voor alle hervormingen en maatregelen maar vinden zij tegelijkertijd dat men meer moet doen aan de hoge werkloosheid die onaanvaardbaar te noemen is.

Mede dankzij de Europese bankenhulp zijn de financiële markten weliswaar gekalmeerd maar wordt er niets gedaan om banen te creëren en iets te doen aan de 5 miljoen werklozen in Spanje. Zo zouden Spaanse bedrijven veel makkelijker en goedkoper aan financieringen moeten kunnen komen van de Spaanse banken, iets wat in andere landen veel makkelijker is.

Het IMF vindt weliswaar dat de Spaanse regering hervormingen hebben doorgevoerd die geholpen hebben om de economie te stabiliseren en de onevenwichten snel te corrigeren maar dat er niets aan de hoge werkloosheid is gedaan en ook de vooruitzichten niet echt positief zijn.

Zo is het oordeel van het IMF dat de Spaanse regering dringend maatregelen moet gaan nemen om de torenhoge werkloosheid te reduceren en banen te gaan creëren. Zo kan de Spaanse regering de dienstensector, een van de belangrijkste in Spanje, verder liberaliseren en andere barrières voor een groei weg te halen. Daarnaast pleit het IMF voor een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers waarbij in ruil voor meer banen bijvoorbeeld een loonmatiging een oplossing kan zijn.

Het IMF stelt dus eigenlijk voor, meer werken voor minder loon, iets wat bij de vakbonden niet in het goede keelgat terecht is gekomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by