skip to Main Content
Spaanse campagne tegen “balconing” vooral gericht op Britse toeristenmarkt

Spaanse campagne tegen “balconing” vooral gericht op Britse toeristenmarkt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

balconing2aMADRID – Het Spaanse ministerie van buitenlandse zaken is voornamelijk op de Britse toeristenmarkt een campagne begonnen tegen het gevaarlijk balconing. Voor diegene die nog niet weten wat dat is, toeristen springen van balkons of zelfs daken in de zwembaden wat helaas nog wel eens misgaat. Men probeert nu de jongeren die op vakantie gaan naar Spanje ervan te overtuigen dat drank en springen van een balkon echt niet samen gaan en te vertellen dat het fenomeen balconing zeer gevaarlijk is.

De reiswereld en Spaanse hoteliers hebben het helemaal gehad met het zogenaamde balconing, die vreemde en zeker weten gevaarlijke rage die de laatste jaren al heel wat jongeren van daken of balkons heeft laten springen in een vaak veel te klein zwembad. Dat moet dan natuurlijk op video worden opgenomen waarna men dit stoer met de rest van de wereld kan delen.

De zomer is nog niet zo heel lang bezig maar er liggen nu al weer enkele toeristen in ziekenhuizen die zwaar gewond zijn geraakt bij het balconing. Daarnaast kwamen er vorig jaar drie vakantiegangers om het leven nadat ze naar beneden waren gesprongen. Er raakten ook tientallen jonge toeristen zwaar gewond toen de sprong mislukte en men of net niet of helemaal niet in het zwembad terecht kwam.

Het Spaanse ministerie van buitenlandse zaken is nu dan ook een campagne begonnen in met name Groot Brittannië en Frankrijk, de twee landen waar de meeste balconing fans schijnen te wonen. Zo hebben reisbureaus folders ontvangen die samen met de reispapieren worden verzonden. Daarnaast zijn er nog meer campagne onderdelen zoals tv-spots en staan er zelfs op de vliegvelden van populaire badplaatsen bij de Britse en Franse jeugd mensen klaar met informatie.

Het probleem blijft echter dat in de meeste gevallen iemand aan balconing doet wanneer die persoon dronken is en dus niet meer nuchter kan nadenken. Op dat moment zal men zeker niet denken aan de consequenties van de sprong in het zwembad. In de populaire badplaatsen hebben agenten inmiddels wel de bevoegdheid om flinke bekeuringen uit te schijven voor deelname aan balconing of poging tot balconing – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken