skip to Main Content
Zomer begint officieel deze dinsdagmorgen om 00:34 uur in Spanje

Zomer begint officieel deze dinsdagmorgen om 00:34 uur in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

zomer1aMADRID – De zomer zal astronomisch gezien deze dinsdagmorgen om 00:34 uur van start gaan. Dat is veel eerder dan de 18:38 uur vorig jaar en zal ongeveer zes uur eerder zijn dan de officiële start van de zomer in 2017. Volgens de astronomie gaat de zon op dat tijdstip door het zomerpunt waarop de zon die dag de hoogste stand boven de horizon zal hebben en de dag langer zal duren.

Het is allemaal leuk en aardig wat de astronomie van de zomer zegt maar voor de meeste mensen is het begin van de zomer op 21 juni gewoon het tijdstip om eindelijk na te gaan denken over mooi weer, vakantie, zwoele nachten en warme dagen en uiteraard lekker zonnen op een strand. Het is tijd om te relaxen en te barbecuën of gewoon met vrienden een leuke tijd te hebben onder de warme zon.

Hoe warmer hoe meer ontspannen. Als het heet is heb je niet zoveel zin om je in te spannen of het moet in koud water zijn. Diepe gedachtes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je houding is er meer een van, ‘laat maar waaien’. We worden zorgelozer en we staan een stuk luchtiger in het leven. Wanneer we ons op ons gemak voelen geven we ons sneller bloot. Veel mensen worden in de zomer gevoelsmensen. Je bent vitaler, vrolijker en expressiever en meer ontspannen als de zon schijnt. De contacten met andere mensen zullen daardoor een stuk gemakkelijker verlopen. We maken sneller nieuwe vrienden en praten makkelijker met mensen op straat die we niet kennen.

Midzomerfeest

Het midzomerfeest verwijst naar de zomerzonnewende op 21 juni en de voor-Christelijke feestelijkheden die hiermee gepaard gaan in voornamelijk Noord-Europa. Oorspronkelijk werd dit feest gevierd op 24 juni, dus drie dagen na de feitelijke zonnewende, een dag die gelijk staat met de feestdag ter ere van de geboorte van Johannes de Doper op 24 juni, op zijn Spaans San Juan.

San Juan

Het feest van San Juan en de nacht daarvoor op 23 juni is het dan ook feest in Spanje. San Juan is op veel plaatsen in het land een vrije dag (winkels en kantoren gesloten) en dit jaar valt deze erg gunstig op een vrijdag zodat een lang weekend mogelijk is. De avond van te voren op 23 juni is het groot feest en danst en zingt men bij grote vreugdevuren en worden er veel te harde rotjes en vuurwerk afgestoken. Het is ook de avond van de barbecue en de verbena de Sant Joan, een feest van live muziek en lekker eten en drinken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken