skip to Main Content
Europcar heeft het Spaanse autoverhuurbedrijf Goldcar gekocht

Europcar heeft het Spaanse autoverhuurbedrijf Goldcar gekocht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Spaanse autoverhuurder Goldcar is voor 550 miljoen euro overgenomen door het Franse Europcar. Het nieuws is nu al bekend gemaakt maar de echte overname zal pas plaatsvinden in de tweede helft van dit jaar. Het doel van Europcar is om samen met Goldcar, wat als merk zal blijven bestaan, voor meer verhuren te gaan zorgen langs de Middellandse Zee en op de Balearen eilanden.

Om de koop van Goldcar te kunnen bekostigen moest het Franse Europcar naar verschillende banken gaan om het benodigde geld te lenen en daarnaast haar kapitaal met 10% te verhogen. Nog niet zo lang geleden kocht Europcar ook al Buchbinder, een Duitse auto verhuurorganisatie, en is de aanschaf van Goldcar volgens het Spaanse bedrijf een logische stap. Europcar hoopt op deze manier een grote invloed te krijgen op de lucratieve markt van autoverhuur langs de Middellandse zee en op de Balearen eilanden waar de Spaanse low cost verhuurder een van de grootste spelers is.

Goldcar is een Spaans autoverhuurbedrijf. Het werd in 1985 opgericht in Valencia onder de naam Europa Rent a Car. In 2006 werd de naam gewijzigd in Goldcar. In de loop der jaren groeide Goldcar autoverhuur uit tot een van de grootste autoverhuurbedrijven in Spanje. Het bedrijf heeft ondertussen meer dan 45 vestigingen in Spanje en een vloot van meer dan 30.000 auto’s, waarmee het een van de marktleiders is in Spanje. Jaarlijks vernieuwt Goldcar bijna 70% van zijn autopark. Ook buiten Spanje heeft het bedrijf meerdere vestigingen: in Italië, Portugal, Frankrijk, Griekenland, Kroatië, Andorra en Roemenië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. ik hoop dat europcar eerst met maatregels komt dat Goldcar zich aan de regels houdt van Europcar die vele malen eerlijker zijn dan het oneerlijke gedrag van Goldcar medewerkers.

  2. Volledig met alle bovenstaande reacties eens. Mooie goede auto’s, maar proberen hun klanten te tillen waar het maar mogelijk is.

  3. En twee keer belasting heffen, je met kapotte buitenbanden laten vertrekken die je na telefonisch overleg mag vervangen, zelf moet voorschieten en nooit vergoed krijgt, 200 euro schoonmaak kosten incasseren van de creditcard omdat er wat zand in de auto lag, etc. Dieven zijn het!

  4. In 2014 zeer slechte ervaring met Goldcar gehad. Laat je op de luchthaven van Alicante bv. niet bedotten door nog eens 70 – 80 euro extra te betalen voor een verzekering die je al hebt betaald via bv. rent-a-car organisatie. Als je nee zegt moet je een waarborg via creditcard betalen die tot 1200 euro kan oplopen. Dag vakantie!! Pure roverij bij dat Goldcar, ook met de berekening van brandstof. Zoveel liter kan een vrachtauto nauwelijks tanken en dan ook nog dieseltoeslag voor????? Puur bedrog dus wees gewaarschuwd. Bovendien erg lange wachttijd bij de balie.

    1. En twee keer belasting heb, je met kapotte buitenbanden laten vertrekken die je na telefonisch overleg mag vervangen, zelf niet voorzien en nie vergoed krijgt, 200 euro schoonmaak kosten incasseren van de creditcard omdat er wat zand in de auto lag, etc. Dieven zijn het!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken