skip to Main Content
Onenigheid binnen de Partido Popular vanwege opvolger vertrekkende Rajoy
El Diario

Onenigheid binnen de Partido Popular vanwege opvolger vertrekkende Rajoy

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Wie wordt de opvolger van Rajoy bij de PP

El Diario

MADRID – Er is enige ruzie en onzekerheid binnen de voormalige regerende politieke partij Partido Popular (PP) vanwege de opvolger van de vertrekkende Mariano Rajoy. De voormalige minister-president van Spanje die door een motie van wantrouwen zijn post moest verlaten, gaf meteen na zijn verlies aan dat hij geen partijleider meer wilde zijn en zelfs dat hij helemaal uit de politiek stapt.

Meteen was daarna de vraag “wie gaat Rajoy dan opvolgen?”. Er zijn nu zes mogelijke kandidaten (4 mannen en 2 vrouwen) om de nieuwe partijleider te worden van de PP en wie weet komen er nog wel meer bij de komende dagen.

Het gaat om Pablo Casado (vice-secretaris Communicatie), José Ramón García Hernández (verantwoordelijke Internationale Relaties), José Luis Bayo (voormalig leider Nieuwe PP Generatie), José Manuel García-Margallo (voormalig minister Buitenlandse Zaken), María Dolores de Cospedal (voormalig minister van Defensie) en Soraya Sáenz de Santamaría (voormalig vice-premier).

Er wordt al jaren gesproken gesproken over een opvolger van Rajoy en daarbij werd altijd de naam Alberto Núñez Feijóo genoemd, de huidige regiopremier van de autonome deelstaat Galicië. Ook na de motie van wantrouwen en het opstappen van Rajoy werd zijn naam genoemd maar hij gaf aan dat hij niet meedoet als kandidaat. Hij zegt namelijk dat hij een verplichting heeft om als gekozen regioleider aan het hoofd te blijven in Galicië, in ieder geval tot de autonome verkiezingen in 2020.

Voor het eerst in de partij geschiedenis moeten de leden van de PP een nieuwe partijleider kiezen. Dat zal gaan gebeuren op 21 juli in een dubbele stemronde. Op die dag zal bekend worden wie de opvolger van Rajoy zal worden, de PP politicus die sinds 2004 aan het hoofd heeft gestaan van de Partido Popular. In dat jaar werd Rajoy gekozen met 98,37% van de stemmen van de regionale leiders van de PP (dus niet de leden van de partij).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Je zal gelijk hebben Anoniem, dat het niet te controleren valt.
  Laat ik het dan bij mezelf houden, ik post hier onder 1 naam en dat is het.
  Mijn idee is dat mensen die steeds maar weer over ¨trollen¨ beginnen, zelf kennelijk heel goed weten hoe het moet gedaan worden.
  En wat je zegt over Miel daar heb je meer dan 100% gelijk in.

 2. De kern van alle problemen . Ik alleen zal handhaven kost wat het kost.
  Het besef bezitten ik leef maar tijdelijk !
  Macht en vermogen genereren , hoe maakt niet uit !
  Het politieke theater op volle toeren geen land uitgezonderd.
  De helse presentatie van een ieder die niet de waarheid zal spreken.
  Een bizarre blokkade voor anderen die wel willen , maar niet kunnen.
  De planeet aarde staat bol van corruptie en leugens.
  De aardse beerput.

  1. De dwazen der aarde zijn aan het bewind . Vol met valse beloftes walsen zij over volkeren heen. Goed en vol van hoop stemmen zij keer op keer. De teleurstelling wordt groter en groter. Het wantrouwen groeit . Armoede, uitzichtloosheid , opstanden . De schoen der vooruitgang knelt tot aan de tenen.

   Hoe ver en hoe diep zit de rotte wortel.
   De geschiedenisboeken staat vol met mooie zinnen en woorden.
   De inhoud stagneert de leegte profileert.
   Jammer en diep triest.

  2. Ik heb ooit met een licht geestelijk gehandicapte gewerkt en deze zei al tegen mij dat de mens de meest negatieve levensvorm op aarde is, mijn mond viel toen open maar hij had wel gelijk. Als zelfs zo´n persoon inziet dat de mens door en door slecht is……….. Wat zijn al die anderen dan die alles maar blijven geloven?

   1. We begrijpen nu allemaal in ene keer, waarom jij altijd zo negatief bent leo, je kan er dus niets aan doen, het is omdat je een mens bent….nou weer een mysterie opgelost….

    1. “…Sommige mensen kunnen met scherpe grappen, insinuaties of sarcastische opmerkingen iemand kleineren of de grond in boren. Als een sluipschutter liggen ze op de loer om bij elke gelegenheid die zich voordoet iemand neer te halen. In feite is dit vijandig gedrag, met een humoristische dekmantel….”
     We kennen allemaal zo iemand , denk ik.

     1. Miel ik neem Juan74 geheel niet serieus, dus voel mij ook niet neergehaald. Het is Juan74 die zeer negatief reageert naar naasten terwijl ik daar meestal helemaal niet aan meedoet, daarnaast heeft Juan74 een aantal trollen die ook regelmatig even wat moeten zeggen terwijl ik daar ook niet aan mee doet waarom zou ik onder meerdere verschillende namen mijn gelijk moeten behalen zoiets doet enkel een kleuter.

     2. Je hebt volkomen gelijk Miel, we kennen allemaal wel zo iemand.
      Ik denk nog even terug aan die goede oude tijd, toen we nog mochten reageren op Catalaanse zaken en er hier persoonlijk iemand mensen liep uit te schelden omdat ze hun mening gaven….wie de schoen past…..en de rest ken je denk ik wel….ik noem geen namen, maar we weten idd allemaal wel wie ik bedoel.

      En ach der leo, die vraagt er toch ook wel zelf een beetje om met zijn eeuwige geneuzel over de PP en alles wat daarmee samen hangt….zelfs in het voorjaar was het slechte weer de schuld van de PP, daar heb ik echt uren om kunnen lachen.

      En dat eeuwige gejank over Trollen, omdat zogenaamd mensen onder meerdere namen posten….de redactie houdt dat prima in de gaten. Als mensen als bijvoorbeeld leo niet begrijpen dat er gewoon meer als 1 persoon is die zich aan hem stoort, dat is dan zijn probleem. En gezien de reacties van hem, leert hij er niets van. Ik denk nog even een paar dagen terug….ene Chris, die exact schreef wat leo schreef….hmmmm….een trol zegt u, nee dat geloof ik niet hoor…dat zou hij nooit doen….

      Nee, het doet hem allemaal niets, dat kan ik hieronder wel lezen, maar goed we dwalen af. NU wil de PP eindelijk een leider kiezen in plaats van aanwijzen en dan is het weer niet goed. Het politieke landschap is aan het veranderen en in mijn ogen ten goede….(dit noemen we positief bericht leo) en of de PP daar nog wel of niet lang deel van zal uitmaken, we zullen het wel zien.
      In veel landen zie je juist de Socialisten verdwijnen en plaatsmaken voor rechtse partijen, die het echt niet zo goed voor hebben met hun eigen land als ze doen voorkomen. Laten we hopen dat er straks vooral een stabiele, goede meerderheid regering kan komen, want ook nu werken we weer met een minderheid en dat is nooit goed.

     3. Wat een hypocriet die Miel zeg. Zelf meerdere malen de redactie aangevallen wegens vermeende partijdigheid in de Catalaanse kwestie
      Wat betreft leo weten we hier allemaal ondertussen wie de kleuter is
      De redactie heeft enkele maanden beweert dat er geen trollen zijn maar – sorry Juan74 – ik geloof de redactie niet echt want daar gaan ze echt hun tijd niet in steken om dit te checken, plus ze hebben er zelf teveel leut mee
      Als iedereen zoals ik nu anoniem reacties kan plaatsen dan zijn de trollen ook niet ver weg

 3. Zolang 1 van die 2 dames maar niet wint want die 2 zijn naar mijn gevoel nog erger als dat Rajoy was. Volgens mij gaat het nooit goedkomen met de PP 100% eigenbelang gaat er nooit uit.

 4. “…Voor het eerst in de partij geschiedenis moeten de leden van de PP een nieuwe partijleider kiezen. …”
  Volgens de auteur is dit onenigheid. Mij lijkt dit eerder een evolutie naar meer democratie binnen de PP, wat zonder twijfel te danken is aan het verdwijnen van Rajoy. Hopelijk komt dat nu ook tot uiting in de politieke standpunten van die partij.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by