skip to Main Content
Rajoy weer aan het werk als onroerend-goed-registrator in Alicante
El Pais

Rajoy weer aan het werk als onroerend-goed-registrator in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Rajoy weer aan het werk als onroerend-goed-registrator in Alicante

El Pais

ALICANTE – De voormalige minister-president Mariano Rajoy gaf meteen na de motie van wantrouwen en het ontslag als partijleider van de Partido Popular al aan dat hij door wil met het normale leven. Daarmee bedoelde de doorgewinterde politicus dat hij niets meer met de politiek te maken wilde hebben waarbij hij ook zijn zetel in het Parlement opgaf.

Voor het eerst in de geschiedenis in het moderne Spanje is een voormalig minister-president wat betreft werk teruggegaan naar een oude baan. In het geval van Rajoy is dat als onroerend-goed-registrator (registrador) in de kustgemeente Santa Pola in de provincie Alicante. De werkzaamheden van Rajoy kunnen samengevat worden als een ambtenaar die de registratie doet van onroerend goed.

Voordat Mariano Rajoy als politicus aan de slag ging bij de Alianza Popular (AP) en daarna de Partido Popular (PP) werkte hij als onroerend-goed-registrator in onder andere Villafranca del Bierzo en Santa Pola nadat hij in 1977 was afgestudeerd in Galicië. Rajoy is dus teruggekeerd naar zijn oude werk, iets wat tot nu toe geen enkele voormalige minister-president heeft gedaan in Spanje.

Rajoy wil door met het normale leven en daar hoort ook een normale baan bij, ver weg van de schijnwerpers en de pers, iets wat nu nog niet gelukt is aangezien er veel pers aanwezig was bij Rajoy’s eerste werkdag in Santa Pola.

Tijdens zijn werkzaamheden in Santa Pola verblijft Rajoy in een hotel in de stad Alicante, naast het Postiguet strand en de boulevard langs de zee zodat hij elke ochtend om 7.15 uur een stevige wandeling kan maken voordat hij achter zijn bureau kruipt in Santa Pola.

Rajoy rijd niet rond in een officiële auto met chauffeur, heeft geen beveiliging rond zich en ontvangt geen pensioen als voormalige minister-president. Toch heeft Rajoy het niet verkeerd want hij verdient maar liefst 15.000 euro per maand als onroerend-goed-registrator in Santa Pola waar hij tussen 1987 en 1989 ook al werkte. In 1990 ging Rajoy de politiek in als parlementariër, daarna als minister en daarna als minister-president.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Lijken mij vreselijke mensen… hahaha… die zichzelf steeds… hahaha… zo leuk vinden… hahaha. Ik pis in mijn broek van het lachen Juan74… hahaha!

  1. Met zo´n naam is het ook geen wonder dat je een broekplasser bent.
   Enig begrip van de Engelse taal is wel nodig om dit te begrijpen.

 2. Wat je ook allemaal vindt, het is in Spanje toch echt van de dolle dat elke politicus het recht heeft om ( in dit geval 31 jaar?) terug te keren naar je ambtenaarbaantje. Die er nu zit/zat moet ff moven!!
  Zou dat nog uit de oude (Franco) doos komen?

 3. “…Rajoy cobrará un “sueldazo” de 15.000 euros al mes por trabajar 25 horas: tres veces más que de presidente …”
  Chapeau ? Je zou voor minder terug ambtenaar worden.

 4. ja maar hij heeft ook zin mond gehouden wist zogenaamd van niets stille water hebben diepe gronden hou maar in de gaten zulke zulke

 5. Kijk dat noem ik nog eens een voorbeeld voor andere politici. Kan begrijpen dat hij nu even niets met politiek te maken wil hebben. Wat heeft die man het voor de kiezen gehad de afgelopen jaren. Chapeau!

  1. Heeft hij iets goed gedaan voor Spanje? Lees je wel eens een krant? Gehoord van corruptie? Waarom denk je dat hij opgestapt is omdat hij het zo goed deed? Diepe zucht….

   1. Ja hoor, die Sjaak toch. Zal inderdaad wel nooit een krant gelezen hebben, noch enig benul hebben van politiek. Zoek corruptie eens op in een woordenboek. Diep gelachen om zijn stukje.

    1. Rajoy voelt de hete lucht nu en probeerd te ontsnappen aan de corruptie waar hij zelf ooit heeft aan meegedaan, hierbij hoopt hij dat de schijnwerpers de andere kant opgaan en ze hem voortijdig gaan vergeten.

     Daarnaast valt het aantal banen tov de zoekers nog altijd flink tegen en is de voorgaande werknemer waarschijnlijk gewoon ontslagen door de komst van Rajoy.

     1. Ja hoor daar is

      hij weeer de eeuwige alles weter, en het negativisme
      Springt er weer zoals altijd af, niemand deugt,
      Alleen alsweter Leo,die heeft de wijsheid in pacht,
      Hou toch op man,garers nuttig doen, cursus positief
      Denken is wel iets voor jou, of yoga kun je eindelijk eens
      Proberen te ontspannen van je waanideen afkomen,
      Gegroet maar weer.

     2. Ontsnappen?
      Iedereen weet nu waar hij werkt, als dat ontsnappen is?
      Als je niets beters te doen hebt dan negatief doen leo, hou dan AUB je commentaar voor je….
      Hij vlucht tenminste niet het land uit, zoals sommige van jouw helden heh.

      En zo ver ik de gegevens ken, heeft de regering Rajoy wel degelijk de werkeloosheid terug gedrongen. Dat jij in al die jaren niet in staat bent geweest ander werk te vinden, dat snappen we allemaal hier wel, als je zo in het leven staat, zou ik je ook voor geen euro in willen huren!

     3. Carlosarabesgue@gmail.com en Juan74 hebben jullie nooit jullie eigen berichten terug gelezen? Of gewoon eens in de spiegel gekeken want dan hadden jullie geweten dat er ook bij jullie niets positiefs uitkomt. Je hoeft er maar heel erg weinig moeite voor te doen om daar achter te komen. Ik vind het ook heel erg knap dat Juan74 precies schijnt te weten wat leo doet ? Ik weet wel zeker dat hij daarmee 100% mis schiet. Gelukkig is het allemaal via via en niet IRL want dan was alles in een heel ander straatje gaan lopen.

     4. De reden waarom ik en iedereen hier weet wat jij doet, is omdat je het hier zelf dagelijks neer komt vervelen. Je hebt tot in den treure je hele geschiedenis hier neergezet man, dus het is niet zo lastig om te weten wat je doet.
      De hele dag niet werken, want dat doet je vrouw voor je en verder de hele dag negatief doen….zo lastig is dat niet samen te vatten hoor ha ha ha.

      Kijk en als alleen ik het was of Carlos die er wat van zegt, maar elders op een andere post van je kreeg je meer dan 5 of 6 mensen die er wat van hebben gezegd, wellicht even terug lezen.

      En je bent ook iemand die zich niet aan zijn beloftes houdt, want je zou niet meer op NL of Vlaamse reacties reageren en nu doe je het toch. Doe AUB toch wat je hebt gezegd man en zwijg, dan doe je jezelf en vooral ons alleen een enorm plezier….
      Als dat geen positief bericht meer is van mijn kant, dan weet ik niet wat nog wel hahahaha

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken