skip to Main Content
Terroristen Cambrils augustus 2017 wilden eigenlijk toeslaan in Salou
Telemadrid

Terroristen Cambrils augustus 2017 wilden eigenlijk toeslaan in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Terroristen zomer 2017 wilden in Salou toeslaan

Telemadrid

TARRAGONA – In de zomer van 2017, om precies te zijn in de nacht van 18 augustus, enkele uren na de terroristische aanslag op de Ramblas in Barcelona, reden vijf jonge jihadisten in een bestelbusje richting de toeristische badplaats Salou waar ze een bloedbad wilden aanrichten. Na de explosie van hun schuilplaats in een woning in de gemeente Alcanar en een geïmproviseerde aanslag met een bestelbus in Barcelona was het doelwit Salou maar dat mislukte.

Volgens de regionale krant Diari de Tarragona die zich weer baseert op gegevens uit de Catalaanse krant El Periódico, wilden de vijf jihadisten die op 18 augustus 2017 zorgden voor veel schrik, gewonden en een dode in de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada eigenlijk een bloedbad aanrichten in de ernaast gelegen toeristische badplaats Salou.

Salou

De bedoeling was om met een bestelbusje de Passeig de Jaume I ofwel de grote wandelboulevard langs de kust in Salou op te rijden en zoveel mogelijk dodelijke en gewonde slachtoffers veroorzaken. Toen de jonge terroristen echter Salou in wilden rijden zagen ze de bewapende Guardia Civil staan waarop men besloot om naar de nabijgelegen kustplaats Cambrils te rijden.

Toen ze echter in Cambrils aankwamen kwamen ze de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra tegen maar besloten de vijf jonge jihadisten niet om te keren en door te rijden waarbij ze door een agent beschoten werden en uiteindelijk overleden nabij de haven van Cambrils.

Onderzoek

Sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils is men al met een onderzoek bezig naar de gebeurtenissen en zo af en toe komt er informatie naar buiten over de vorderingen. Zo werd bekend dat de terroristen van plan waren om tegelijkertijd bij de Eiffeltoren in Parijs en bij de Sagrada Familia in Barcelona met bomriemen en bomvesten een aanslag te plegen. De ontploffing van de woning in de gemeente Alcanar, waarbij de explosieven de lucht in vlogen en een terrorist overleed, zorgden voor een wijziging van de plannen.

In video’s is daarnaast te zien hoe de terroristen bedreigingen uiten aan het adres van de Catalaanse politie terwijl ze bomvesten dragen en “Hijo de puta” schreeuwen. Deze opnames werden gemaakt in de woning in Alcanar en in Parijs waarbij ze op geen enkel moment schreeuwen tegen de Policia Nacional of de Guardia Civil maar wel tegen de Spanjaarden in het algemeen waarvan ze zeggen dat deze zullen “gaan lijden”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. “”Deze opnames werden gemaakt in de woning in Alcanar en in Parijs waarbij ze op geen enkel moment schreeuwen tegen de Policia Nacional of de Guardia Civil maar wel tegen de Spanjaarden in het algemeen waarvan ze zeggen dat deze zullen “gaan lijden”’.”
  Steeds bij dit soort moordpartijen dringt zich bij mij weer de vraag op: Wat doen die islamisten toch in Westerse landen, als ze de autochtone bevolking zo haten dat ze moeten ‘gaan lijden’? Wat is het meest concrete antwoord op die vraag?

  1. Of het nu echt een goed antwoord is weet ik niet.
   Maar feit is wel dat ze vinden dat hun religie over de hele wereld de religie moet zijn.
   Elke andere vorm van religie of geen religie komt in hun woordenboek niet voor.
   Let wel, ik doel hiermee op de extremisten heh, niet op de vreedzame Moslims die er ook genoeg zijn.

   Hersenspoeling is 1 van de zaken waarmee helaas vele geesten gewillig worden gemaakt om extreem gedrag te gaan vertonen. En je hebt totaal gelijk, wat moeten die mensen hier als ze zo overduidelijk hun medemens hier haten?? Wie echt het antwoord op die vraag heeft, lost denk ik ook de ellende in een groot deel van de wereld op.

   1. Het moeilijke, Juan74, met die ‘gematigde’ moslims is dat je nooit weet wie het echt is en hoe gematigd ze zijn. En als ze echt gematigd zijn het geen moslims volgens de ‘echt’ moslims.
    Erdogan himself, en die weet toch wel het e.e.a. van de islam, zegt zelf: “Er bestaat geen gematigde islam, islam is islam”.
    En uit een onderzoek dat kort na de dood van dertig mensen op de luchthaven van Brussel in Molenbeek werd uitgevoerd, bleek dat 90% van de moslim-tieners daar de terroristen als helden beschouwde. Die 90% behoren dus in ieder geval niet tot de gematigde moslims.
    En, uit het ‘Pew Global Survey of Muslim Attitudes’ blijkt dat de meerderheid van de moslims in islamitische landen praktijken steunen die wij in het Westen beschouwen als extreem geweld bij diefstal (amputatie van handen en zo), het steniging van mensen die overspel plegen en het executeren van afvalligen en homoseksuelen, acties die ik nu niet bij een gematigde moslim vind passen
    En, al die ‘gematigden’ beroepen zich wel op de onveranderlijke Koran, waarin te lezen is dat Allah niets dan minachting heeft voor ‘ongelovigen’ (de islamitische term voor een ieder die geen moslim is).
    Dus hoeveel % van die ‘gematigden’ is gematigd als we hem/haar langs de meetlat van de Westers wetgeving leggen?
    Als iemand zegt lid te zijn van de motorclub Bandidos of Satudara maar tegen geweld en criminaliteit te zijn, hoe geloofwaardig is zo iemand dan? En waarom zou hij/zij zich een Bandidos of Satudara aanhanger willen noemen?
    Ik weet het, ik roep nog meer vragen op, maar ja . . . . .

    1. 1 ding kunnen we wel vast stellen, die Pim Fortuijn had het zo slecht nog niet gezien.
     Hij noemde het een bedreiging voor de vrije samenleving in het Westen.
     Tja….niet elke moslim is een terrorist maar tot nu toe is in Europa wel elke terrorist Moslim.
     Is dat racisme om te zeggen? Nee, dat is feitelijk zo.

     1. Het volgende met respect maar ik lees uit jouw woorden dat je toch ook al gedeeltelijk bent geïndoctrineerd door de Main Streem Media. Want, hoe kan een zinnig mens bij kritiek op de islam van racisme spreken? Dat begrip is er door de linkse MSM ingeprent. de 1,6 miljard moslims op deze aardklont bestaan uit vele rassen. Bij kritiek op de islam, gaat het om het gedachtegoed. Dat heeft niets te maken met de genetische achtergrond, van islamitische individuen of groepen, die rasbepalend zijn.
      Maar inderdaad, Pim blijkt heden te dagen zijn feitelijke gelijk te krijgen en nee dus, kritiek op de islam is niet racistisch.

 2. Ja kan zo veel investeren in preventie dat je wil, altijd is er “a change of plan” en slaat het noodlot elders toe. Neemt het respect voor die jonge agent (met drie verschillende jobs!!) niet weg, in tegendeel.
  Alert blijven is de key

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken