Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!
Beeld: 123rf

MADRID – Op zaterdag 20 juni om 23:44 uur begint officieel de zomer. In Spanje kan men op veel plaatsen al enkele weken genieten van zomerse temperaturen maar de komende 93 dagen en 15 uur en tot 22 september om 15:31 uur is het officieel zomer waarmee de 92 dagen en 18 uur durende lente die op 20 maart begon wordt afgesloten.

Het astronomisch bepaalde begin van de zomer (verano) is de zomerzonnewende op 20 juni (normaal gesproken is dat 21 juni) op het noordelijk halfrond en op 21 december op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst.

De zomer eindigt met het begin van de herfst (otoño) op 23 september om 15:31 uur op het noordelijk halfrond en 20 maart op het zuidelijk halfrond. De zomer volgt op de lente (primavera) die op 20 maart 04:50 uur begonnen een duur had van 92 dagen en 18 uur.

Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het vaker voorkomen van onweer, ook in Spanje zoals in de maand augustus waar zomerse (vaak heftige) buien mogelijk zijn.

Verder is er in het eerste deel van de zomer (zeg maar lente want als de temperaturen oplopen wordt het droger) veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie die voor Spaanse scholieren bijna drie maanden duurt.

Mocht je alvast vooruit willen kijken, de zomer 2021 begint op 21 juni om 05:32 uur; in 2022 op 21 juni om 11:13 uur; in 2023 op 21 juni om 16:57 uur; in 2024 op 20 juni om 22:50 uur.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.