Digitale EU-covid certificaat vanaf 24 juni in Nederland aan te maken en nieuwe reisadviezen op 25 juni

Digitale EU-covid certificaat vanaf 24 juni in Nederland aan te maken en nieuwe reisadviezen op 25 juni
Beeld: Freepik (aangepast)

Digitale EU-covid certificaat vanaf 24 juni in Nederland aan te maken en nieuwe reisadviezen op 25 juni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanaf donderdag 24 juni zal het mogelijk zijn om het digitale EU-Covid certificaat wat men in Nederland Digitaal Corona Certificaat (DCC) noemt aan te maken via de speciale CoronaCheck-app. Deze Europese certificaten zijn vanaf 1 juli te gebruiken om het reizen binnen de Europese Unie te vergemakkelijken. Op vrijdag 25 juni worden ook de reisadviezen voor andere landen waaronder wellicht gebieden/regio’s in Spanje in Nederland aangepast.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Nederland vanaf zaterdag 26 juni praktisch helemaal corona-maatregel vrij wordt. De mondkapjes kunnen af, openingstijden zijn verruimd en bijna alles is weer mogelijk met inachtname van de anderhalve meter. Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft Nederland afgelopen donderdag nog steeds een RODE kleur gegeven, net zoals enkele regio’s in Spanje terwijl praktisch de rest van Europa ORANJE en GROEN gekleurd is.

Hoe dan ook, vanaf 1 juli is het reizen binnen de Europese Unie makkelijker vanwege het digitale EU-Covid certificaat dat in Nederland vanaf donderdag 24 juni aan te maken zal zijn. Op deze website van Rijksoverheid.nl is meer informatie te vinden over de werkwijze van het Digitaal Corona Certificaat (DCC).

Zoals bekend kunnen reizigers met dit Covid-certificaat vanaf 1 juli met een QR-code (digitaal of op papier) aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, negatief zijn getest of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor zijn beschermd tegen het coronavirus.

In Spanje is dit digitale EU-Covid certifcaat sinds maandag 7 juni aan te maken zoals we HIER al beschrijven en in België sinds woensdag 16 juni zoals we HIER beschrijven.

Reisadviezen

Zoals eerder gemeld heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) afgelopen donderdag 17 juni de kleuren op de kaart van de Europa aangepast en zijn er bijvoorbeeld in Spanje diverse regio’s/gebieden met GROENE en ORANJE kleuren bijgekomen terwijl er diverse regio’s in Spanje net zoals heel Nederland nog een RODE kleur hebben.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat op vrijdag 25 juni haar reisadviezen aanpassen naar aanleiding van de laatste informatie van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Het is nu nog onbekend wat de wijzigingen zullen zijn maar dat zal gedurende de komende week wel zoals inmiddels traditie is geworden in de pers te lezen zijn.

In Spanje hebben de regio’s Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio en Galicië de kleur GROEN. De regio’s Murcia regio, Navarra, Baskenland, Cantabrië, Asturië, Castilië en León. Extremadura, Madrid regio en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canarias, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Gomera en La Palma) hebben de kleur ORANJE. De regio’s Aragón, La Rioja, Castilla-La Mancha en Andalusië hebben de kleur ROOD.

Het is nu afwachten wat Nederland komende vrijdag 25 juni gaat doen en welke kleur Nederland zelf krijgt op donderdag 24 juni van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.