Vliegveld Costa Blanca heet vanaf nu officieel Alicante-Elche Miguel Hernández

Vliegveld Costa Blanca heet vanaf nu officieel Alicante-Elche Miguel Hernández
Beeld: Twitter

Vliegveld Costa Blanca heet vanaf nu officieel Alicante-Elche Miguel Hernández

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het vliegveld van de Costa Blanca in de provincie Alicante heeft een nieuwe naam gekregen. Het vliegveld Alicante-Elche dat ook wel El Altet wordt genoemd, zal vanaf nu officieel Alicante-Elche Miguel Hernández heten. In de volksmond zal ongetwijfeld de oude naam nog gebruikt worden.

Maar waarom deze naam? Omdat de dichter en toneelschrijver Miguel Hernández op 30 oktober in Orihuela werd geboren en op 28 maart 1942 in gevangenschap overleed in Alicante.

Na de burgeroorlog, in 1939, vluchtte Hernández naar Portugal, maar werd al vlak over de grens opgepakt en uitgeleverd aan de Guardia Civil. Hij overleed in gevangenschap aan tuberculose, in 1942, op 31-jarige leeftijd.

Zijn bekendste liedje was het  ‘Wiegeliedje van de ui’ (Nanas de la cebolla) dat hij in 1938 schreef voor zijn zoontje nadat zijn vrouw hem had verteld dat een ui het enige was wat ze voor het kindje aan voedsel had. Hun zoon stierf na een jaar.

Diverse gedichten van Hernández werden in de jaren zestig en zeventig op muziek gezet door de Catalaanse zanger Joan Manuel Serrat.

Vanaf nu zal zijn naam voor eeuwig verbonden zijn aan het regionale vliegveld van de Costa Blanca. Deze is uitgegroeid tot de vijfde grootste van Spanje met in pre-covid jaar 2019 meer dan 15 miljoen passagiers en meer dan 101.000 vluchten. Tussen januari en mei 2021 zijn er ondanks alle reisrestricties toch 505.000 reizigers geweest die gebruik hebben gemaakt van het vliegveld Alicante-Elche Miguel Hernández.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.