Search
menu
Search

Uiteindelijk geen rijverbod voor vrachtwagens in weekenden in Catalonië

Uiteindelijk geen rijverbod voor vrachtwagens in weekenden in Catalonië
Beeld: 123rf

Uiteindelijk geen rijverbod voor vrachtwagens in weekenden in Catalonië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De transportsector in Catalonië was enkele weken geleden woedend toen informatie gelekt werd dat de regionale overheid plannen had om het vrachtverkeer in de weekenden in de maand juli op bepaalde tijden stil te zetten. Er werd veel geklaagd maar uiteindelijk gaan de Catalaanse plannen niet door en blijft alles bij het oude en blijven de regels die in april zijn gepubliceerd gelden.

Er was even sprake van dat alle vrachtwagens in de maand juli op zaterdag van 10-14 uur en op zondag van 17-22 uur op de AP-7 snelweg in Catalonië niet zouden mogen rijden. Dat zou een optie moeten zijn om de verkeersdrukte aan te pakken want sinds dat de AP-7 snelweg in Catalonië tolvrij is geworden, is het aantal voertuigen enorm gestegen.

De transportsector herinnerde de Catalaanse autoriteiten eraan dat dit niet de schuld is van de vrachtwagens want die mochten al sinds 2018 geen gebruik meer maken van de tolvrije regionale autowegen en waren verplicht om van de AP-7 tolweg gebruik te maken.

Maar uiteindelijk heeft de ontevredenheid van de vrachtwagenchauffeurs en transportsector gewerkt want de Generalitat de Catalunya heeft een stapje terug genomen en zal geen wijzigingen doorvoeren. Er komt dus geen extra rijverbod voor vrachtwagens in de weekenden in de maand juli.

Wat echter wel blijft zijn de regels die al gelden sinds april 2022. Vrachtwagens mogen de AP-7 snelweg niet gebruiken op elke zondag van juli tussen 17 en 22 uur, op zondag 26 juni, maandag 15 augustus en maandag 26 september vanwege regionale feestdagen.

vracht
Transportsector woedend vanwege rijverbod in weekenden op de AP-7 snelweg in Catalonië
De transportsector is woedend over de eenzijdige beslissing van de regionale overheid in Catalonië om een rijverbod voor vrachtwagens op de AP-7 snelweg in te stellen in de weekenden in juli.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?