skip to Main Content
Gemeente Tarragona geeft groen licht voor de bouw van de IKEA

Gemeente Tarragona geeft groen licht voor de bouw van de IKEA

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikea8TARRAGONA – De kogel is door de kerk en de vele bureaucratische problemen zijn schijnbaar overwonnen nu de gemeente Tarragona haar toestemming heeft gegeven voor de bouw van een Ikea nabij het Les Gavarres winkelgebied net buiten de Catalaanse stad. Hiermee zal de provincie Tarragona en de vele buitenlandse inwoners hun eerste buurt-Ikea krijgen en hoeft men niet meer naar Barcelona te rijden om te shoppen.

De gemeente Tarragona heeft na diverse sessies en vergaderingen eindelijk haar goedkeuring gegeven aan een wijziging in het zogenaamde Plan Parcial 10 langs de Autovía van Tarragona naar de nabij gelegen stad Reus en het regionale vliegveld. Dankzij deze wijziging mag de Zweedse meubelgigant nu gaan beginnen met de voorbereidingen en de bouw van een nieuwe Ikea. Naast de Ikea en diverse andere winkels komen er ook 1.200 nieuwbouwwoningen naast het nieuwe commerciële deel waar meer dan 4.000 mensen kunnen gaan wonen.

2016

De Ikea zou in principe ergens in 2016 haar deuren kunnen openen voor het gretige Spaanse en buitenlandse winkelpubliek. Het tijdstip van de legging van de eerste steen en het doorknippen van het openingslint ligt geheel in de handen van Ikea Iberia, aldus de gemeente Tarragona. Op het moment van de aanvraag van de bouwvergunning kan via een speciale regeling meteen met de bouw begonnen worden waardoor de Ikea wellicht volgend jaar, waarschijnlijk na de zomer van 2016, al haar deuren kan openen.

De opening van een Ikea voor 2017 zou goed nieuws zijn voor Tarragona aangezien in dat jaar de stad de host is voor de Juegos Mediteraneos van dat jaar. Hier zullen veel mensen op af gaan komen die in Tarragona zullen gaan wonen en als deze dan hun meubels kunnen kopen bij de nabijgelegen Ikea is dat extra makkelijk.

Tot nu toe moeten de inwoners van de provincie Tarragona en de Costa Dorada altijd naar Barcelona afreizen waar 3 Ikea’s te vinden zijn, in l’Hopsitalet langs de Gran Vía, in Badalona en in Sabadell – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken