skip to Main Content
Belgische moordenaar Dave Verbist krijgt 25 jaar celstraf in Spanje

Belgische moordenaar Dave Verbist krijgt 25 jaar celstraf in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dave Verbist moordMADRID – Een van de rechtzaken tegen de Belg Dave Verbist, verdacht voor het vermoorden van twee vrouwen in Spanje, is voorbij. Verbist heeft 25 jaar gevangenisstraf gekregen voor de moord in 2014 van de 27-jarige Deense Anne Strande Jensen. Dave wurgde de Deense vrouw met een telefoonkabel in de hoofdstad Madrid en zegt zelf dat hij ook nog een 40-jarige vrouw in Girona heeft vermoord en in stukken heeft gesneden. De 25 jaar celstraf is voor de moord op de Deense vrouw terwijl Dave Verbist nog meer celstraf kan krijgen voor de moord op de Spaanse vrouw in Girona. Deze rechtzaak moet echter nog beginnen.

Tijdens het proces heeft Dave Verbist meerdere malen zijn excuses aangeboden en familie en vrienden van de jonge Deense vrouw. Dave zegt zelf dat hij zich niet veel meer herinnert van de moord aangezien hij op dat moment vol zat met drugs en alcohol. Dave zei daarnaast dat hij sinds de moord elke dag nadenkt over het feit waarom hij dit gedaan heeft. Hij zal nu 25 jaar langer daarover na kunnen denken in een Spaanse cel. Naast gevangenisstraf, 15 jaar voor moord en 10 jaar voor brandstichting, moet Dave ook meer dan 200.000 euro aan de familie betalen.

De feiten

Toen de Belg Dave Verbist in 2000 naar Madrid verhuisde ontmoette hij enkele jaren later in juni 2014 de Deense Anne Strande Jensen. De Deense vrouw was nog maar elf dagen in het land toen haar lichaam gevonden werd in een uitgebrand appartement. De politie kwam er echter al snel achter dat de vrouw niet overleden was door de brand maar dat deze opzettelijk was aangestoken. Ook ontdekte men dat de vrouw gewurgd was en ging men op zoek naar een dader die dus waarschijnlijk de brand had gesticht om eventuele sporen en bewijzen te laten verdwijnen.

Ondanks de brand kwam de politie er achter dat Dave Verbist de moordenaar bleek te zijn. Dave werkte als conciërge van het gebouw waar de Deense Anne woonde en bezat over de sleutel van haar appartement. Direct na de aanhouding van Dave verklaarde hij dat hij schuldig was aan de moord op de 20-jarige Deense Anne. Tot grote verbijstering bij de agenten bleef het daar echter niet bij en begon Dave ook nog een andere moord op te biechten, eentje die plaats had gevonden in 2012 in Girona. Daar had Dave “per ongeluk” tijdens een seksspelletje de 40-jarige Montse Méndez om het leven gebracht. Haar lichaam werd echter in stukken gesneden teruggevonden en dat is niet “per ongeluk” gebeurd.

Terwijl Dave Verbist dus nu 25 jaar de gevangenis in moet voor de moord op de Deense vrouw zal hij ook nog een rechtszaak en dus meer jaren celstraf kunnen krijgen voor de moord op de Spaanse vrouw in Girona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken