skip to Main Content
Game of Thrones komt voor opnames seizoen 7 terug naar Spanje

Game of Thrones komt voor opnames seizoen 7 terug naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Game of Thrones SpanjeMADRID – HBO, de Amerikaanse producent van de populaire televisieserie Game of Thrones (Juego de tronos in het Spaans) heeft aangekondigd voor seizoen 7 weer gebruik te maken van diverse plaatsen, natuurparken en monumenten in Spanje. Het lijkt er dus op dat Spanje zeer geliefd is bij de producenten aangezien men ook al opnames maakte in het land voor seizoen 5 en 6.

Nog niet alle locaties zijn bekend gemaakt maar men weet voor nu wel te melden dat de opnamecrew zal neerstrijken in Sevilla, Cáceres, Almodóvar del Río, Santiponce, Zumaia en Bermeo. Deze komen dan bij het reeds bestaande rijtje van alweer Sevilla en Córdoba, Girona, Navarra, Peñiscola, Almería en diverse andere bestemmingen.

In Almodóvar del Río, provincie Córdoba, zal men opnames maken bij het enorme middeleeuwse kasteel. In Cáceres zal men het oude stadsdeel gebruiken voor opnames aangezien het feit dat men dit keer geen opnames gaat maken in Dubrovnik en Girona. In de provincie Cáceres heeft men daarnaast ook gekozen voor de grillige rotsformaties in het natuurpark Los Barruecos.

In de plaats Zumaia, provincie Guipúzcoa zal men opnames maken op het strand van Itzurun terwijl de opnames in Bermeo hun weg zullen vinden naar het prachtig op een rots in de zee gelegen en met lange trap verbonden kerkje San Juan de Gaztelugatxe. In Sevilla zullen er weer opnames worden gemaakt in de Real Alcazar en in Santiponce, nabij Sevilla, bij de ruïnes van de Italiaanse stad Italica.

De winter zal eindelijk komen, iets wat al zes seizoenen gemeld wordt in de serie. Vanwege het feit dat het winter moet zijn en er dus ook veel opnames plaatsvinden in de sneeuw en kou, heeft HBO besloten later dan normaal met de opnames te beginnen. In Spanje zal men al beginnen deze zomermaanden maar bij andere locatie zoals Ierland en IJsland begint men deze winter. Hierdoor zal seizoen 7 pas volgend jaar april te zien zijn en slechts bestaan uit niet 10 maar 7 afleveringen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken