skip to Main Content
Geen podiummissen en kussen meer op de podia van de Wielerronde van Spanje

Geen podiummissen en kussen meer op de podia van de Wielerronde van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De organisatie van de Vuelta a España die komende 19 augustus weer van start gaat in het Franse Nimes, heeft aangekondigd dat er minder podiummissen te zien zullen zijn en dat er ook podiummisters zullen komen. Daarnaast zal er niet meer gekust gaan worden waardoor de winnaars van de wielerrondes niet meer beloond zullen worden op hun wangen. De Ronde van Spanje is met deze veranderingen een van de eerste grote wielerrondes die de podiumceremonies gaat veranderen.

Vanwege het feit dat er de laatste jaren steeds meer kritiek kwam op het podiumkussen, heeft de organisatie van de Vuelta a España dit jaar besloten het kussen van de winnaars af te schaffen en naast podiummissen ook podiummisters te plaatsen. Volgens de organisatie van de Ronde van Spanje dienen de mannen en vrouwen die de winnaars op het podium vergezellen in smaakvolle kledij op het podium te staan om zo een elegante ceremonie te creëren.

Spanje is niet het eerst land waar het podiumkussen en alleen podiummissen zijn afgeschaft aangezien men dat ook al deed in Australië bij de Tour Down Under. In Europa is de Vuelta a España echter wel een van de grootste wielerrondes waar men deze nieuwe vorm van ceremonie gaat invoeren. De Tour de France en Giro di Italia hebben aangekondigd voorlopig geen wijzigingen te gaan invoeren in de podiumceremonies.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wat halen ze het vandaan?
    Zouden de bobo´s zich niet beter bezighouden met de echte problemen zoals veiligheid IN de koers?
    Ik bied me aan voor podium mister en als Tom Dumoulin op het podium staat geef ik hem een dikke kus….en dan?????
    Wat een gezeik zeg over een kusje op de wang van een renner, dat hebben ze graag hoor!!!!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken