skip to Main Content
Spaanse politie op zoek naar een man die een konijn als een voetbal wegschopt (video)

Spaanse politie op zoek naar een man die een konijn als een voetbal wegschopt (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie is een sociale media klopjacht begonnen op zoek naar de verantwoordelijke voor een zware vorm van dierenmishandeling. Een nu nog onbekend iemand heeft een video via Whatsapp gedeeld met het in Spanje populaire chat-netwerk Forocoches waarop te zien is hoe deze persoon een konijn wegschopt terwijl hij de naam Cristiano Ronaldo schreeuwt. Nadat gebruikers van Forocoches al een speurtocht naar de ware identiteit van deze dierenbeul waren begonnen is nu ook de politie begonnen met een officiële zoektocht.

Op de video (zie hieronder of als je niet van dierenmishandeling houdt beter niet kijken) is te zien hoe een man een konijn wegschopt alsof het arme dier een voetbal is. De politie heeft de video reeds onderzocht en heeft vastgesteld dat het geen trucage of nep video is. Helaas kan de politie de identiteit van de konijnen-schopper niet achterhalen waarna ze via de sociale media de hulp van de Spanjaarden hebben ingeroepen.

De video werd via Whatsapp naar een gebruiker van het in Spanje populaire chat-netwerk Forocoches gestuurd. Deze gebruiker deelde de video met daarbij de vraag of iemand deze dierenbeul herkende om zo deze man en zijn collega/vriend die de video opnames maakt, aan de politie te overhandigen. Helaas leverde deze vraag niets op waarna de politie werd ingeschakeld.

De politie heeft geconstateerd dat het om een recente video gaat die naar alle waarschijnlijkheid is opgenomen in Spanje, een conclusie die de Policia Nacional trekt uit het landschap, de kleding van de personen, het accent van de schopper etc. De politie kan dit niet met 100% zekerheid zeggen maar desalniettemin is ook de politie een zoektocht begonnen naar de dierenbeul die, als hij gevonden en eventueel berecht kan worden, tot vier jaar gevangenisstraf kan krijgen.

Het is niet de eerste keer dat er een video verschijnt met daarop iemand die een dier wegschopt alsof het om een voetbal gaat. Dat gebeurde ook al enkele maanden geleden toen de politie een video kreeg opgestuurd van een man die een jong katje wegschopt. Deze video bleek later niet in Spanje maar in Libanon te zijn opgenomen.

Als iemand deze dierenbeul herkend wordt aangeraden om direct contact met de Policia Nacional op te nemen. Wil jij meehelpen in de zoektocht naar deze persoon, deel dan dit artikel met je vrienden en familie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Heb de video bewust niet bekeken want dan word ik misselijk van zo’n barbaars gedoe.

  1. Snap het helemaal! Ook ik kan er niet tegen om zo’n video te bekijken. Hopenlijk krijgt die sadist ooit nog eens wat hij eigenlijk verdient, de strop!

 2. Ja, je vindt overal gekken op de wereld. Wie haalt dit nou in zijn hoofd !!!!
  Met hen hetzelfde doen, hun hoofd als speelbal gebruiken. Klinkt wreed maar zo’n mensen verdienen niet beter.

 3. Dit volk hoort niet op straat thuis, opsluiten in mijn konijnenpark, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat zijn hol groot genoeg is.

 4. Sabine, je hebt wel gelijk, die Spanjaarden of wie dan ook die dit doen zijn voor mij gespuis van de ergste soort maar om nu te zeggen dat het allemaal losers zijn….maar dan denk ik dat je bedoeld met “losers” dat gespuis die dit de dieren al dat leed aandoet of heb ik het verkeerd?
  dan ben ik 100% akkoord met u maar zoals de redactie zegt zijn er veel meer anderen dan losers, maar ik begrijp je frustratie wel, heb ook al dingen gezien en meegemaakt waarvan ik dacht : kan dat nu? we zijn wel in het jaar 2017.
  Maak er mij ook druk in, heel jammer van al dit dierenleed.
  De politie doet wat ze kunnen maar het is heel moeilijk om alle gespuis te kunnen pakken, ze hebben een week of 2 geleden er nog twee van die soort opgepakt, denk dat het een koppel was van 34 en 32 jaar of zoiets en hoop dan ook dat ze goed gestraft zullen worden, ja, dat zijn de echte losers!

 5. Kom graag in Spanje, maar op dit vlak is het nog steeds primitief, barbaars en onopgevoed volk. Wat dat betreft lopen ze mijlenver achter en ben ik bang dat het nog heel lang gaat duren voordat het besef komt dat vermaak d.m.v. het martelen, pijnigen, uithongeren etc. van dieren echt slecht is. Zijn allemaal ego’s, mannetjes en vrouwtjes die zelf niets voorstellen en door het martelen van dieren zich goed voelen. Want ja waar zijn ze anders goed in? Losers zijn het!

  1. Niet alle spanjaarden over een kam scheren. Het gaat hier om een gek waarvan er velen duizenden zijn maar spanje telt 46 miljoen inwoners waarvan het grootste deel echt niet konijnen schopt of dagelijks honden en katten slaat. Daarnaast is de politie ook goed bezig maar is er nog teveel te doen voor een klein aantal agenten die zich hiermee bezig houden

   1. Ik bedoel inderdaad met “losers” diegene die dieren martelen, uiteraard niet het gehele Spaanse volk. Ik kom te graag in Spanje en ken daar gelukkig ook heel veel mensen met een hart voor dieren en zij zien het ook graag anders.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken