skip to Main Content
Slechte zomer-start in Benidorm vanwege verlies van Britse toeristen
Diario Informacion

Slechte zomer-start in Benidorm vanwege verlies van Britse toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Slechte zomer-start in Benidorm vanwege verlies van Britse toeristen

Diario Informacion

BENIDORM – De badplaats Benidorm heeft een van de slechtste begin periodes van een zomerseizoen ooit meegemaakt wat betreft de hotelbezetting. Terwijl de zomer al in volle gang is zaten de hotels gedurende de eerste helft van juli voor maar 89% vol. Dit komt hoofdzakelijk door de afwezigheid van de Britse toeristen die weer naar andere landen zoals Turkije, Egypte, Tunesië en Griekenland reizen.

De populaire zomerbestemmingen in de politiek onrustige landen zoals Griekenland, Turkije, Tunesië en Egypte hebben de afgelopen jaren veel toeristen verloren aan Spaanse bestemmingen. Daaronder bevindt zich ook de de badplaats Benidorm waar de afgelopen jaren veel Britse toeristen naartoe kwamen. Nu keren diezelfde Britten hun rug naar Benidorm omdat het toerisme vanuit Groot Brittannië naar andere bestemmingen aan de Middellandse Zee flink gepromoot worden door de Britse reisorganisaties.

De hotels in Benidorm zitten aan het begin van de zomer voor slechts 89% vol terwijl dat normaal tegen de 98% aan komt. Men moet teruggaan in de tijd om een slechte bezettingsgraad tegen te komen zoals die van 88,4% in 2004 en 81,2% in 2010. Het gaat daarbij dan om de bezettingsgraad van de hotels gedurende de eerste twee weken van juli, aldus de krant Diario Información op vrijdag.

Wat betreft hotelovernachtingen gaat het om 23.000 nachten minder, een daling van 8% vergeleken met de eerste twee weken van juli in 2017. Gedurende dit jaar is het aantal overnachtingen van Britse toeristen echter alweer met 300.000 afgenomen.

Daartegenover staat dat de Britten 71% meer reizen boeken naar het vele malen goedkopere Turkije, 54% meer naar Egypte, 37% meer naar Tunesië en 11% meer naar Griekenland, landen die door Benidorm als directe concurrenten gezien worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 29 reacties
 1. Sommige mensen/toeristen weten zich helaas niet te gedragen en bederven het voor anderen. Aan de andere kant is het wel zo dat met name Catalanen, zich heel afstandelijk gedragen … ze vergeten alleen dat ze niet meer de eten hebben als er geen toeristen meer komen … jammer toch …

 2. Vooral de arrogantie van de Spaanse toerist ( niet de lokale hoor) zal zeker meespelen, vuil achterlaten, lawaai vanaf 11 uur in de ochtend tot …, geen goed opgevoede jeugd enz….

 3. Vooral de arrogantie van de Spaanse toerist ( niet de lokale hoor) zal zeker meespelen, vuil achterlaten, lawaai vanaf 11 uur in de ochtend tot …, geen goed opgevoede jeugd enz….

 4. Ik kom en woon al jaren in Benidorm, vanaf 1985…
  M.i en persoonlijke mening..donder die vele Chinese winkeltjes er eens uit ..vaak ook geen vergunningen..die maken van Benidorm een armoedige stad…ook de zgn Engelse buurt haal er eens een goede bezem door..

  Voor mij persoonlijk?? Upgraden en nog eens upgraden …haal de duurdere zaken naar Benidorm…Zara , Hij, kwalteitszaken …douglas…Marks en spencer….pakt de stoepen eens GOED aan ….organiseer dingen…ook overdag in de minder hete maanden…Benidorm moet uit zijn luie stoel komen en niet langer achter overleunen…de goudenjaren zijn gewoon voorbij …de mens wil het mondaine terug en niet de idioten zuipschuiten…lallende vrijgezellen feesten….enzo…ooit is er een goede start gemaakt met het verbannen van de discotheek in de stad…en die zitten mooi aan de buitenkant nu…en nu verder opgraden…kijk naar Alicante die heeft het tegenwoordig….zorg ook voor asbakken op straat….verbied openbare gebruik van alcohol op straat….ik zeg upgraden….
  Benidorm moet een Cannes of Nice worden….
  Vroeger kwam ik veel in Barcelona vol met zijn ondergesmeerde gevels ..jajajaj graffiti ..nou ik noem dat besmeuren…in een jaar tijd heeft Barcelona toen de hele stad letterlijk en figuurlijk ontdaan van die bende….wat een verademing weer de pracht van de historische panden te zien…dus Benidorm trek eens een jaar uit voor herstel van mijn geliefde stad….zorg voor het groen …meer en meer bankjes …maak de mens weer verantwoordelijk….het moet maar eens over zijn met de manier waarmee men omgaat met deze stad….

  1. Ik kom er met mijn gezin al v.a. 1971 en heb gezien hoe Benidorm is veranderd van een Spaans dorpje naar een toeristenkermis. De Spanjaarden zijn zoals ze zijn en dat heb je te accepteren, je bent in hun land punt uit.
   Waar veel mensen/toeristen komen ontstaan problemen als die mensen geen respect tonen voor anderen en helaas staan de Engelse toeristen in Benidorm daarin aan de top.
   Geld mag volgens mij geen rede zijn om alles maar goed te vinden want dan zouden de rijken onder ons zich op dat gebied alles kunnen permitteren.
   Ik weet hoe Engelsen zich kunnen misdragen tijdens de nacht en ook overdag en ik ga dat niet allemaal benoemen en het zou heerlijk zijn als 80% van dat volk nooit meer terug komt maar gelukkig zijn er ook prima mensen uit dat zelfde land in Benidorm die wij graag zien komen.
   De Chinese winkels zijn er omdat de toerist daar koopt, als wij daarmee stoppen gaan ze van zelf weg dus wij zijn daar meest zelf schuldig aan. Verder weet ik dat er veel geld wordt verdiend door de gemeente wat in zakken verdwijnt waar het niet behoord te zijn en dat daarom de stad niet voldoende kan doen aan vernieuwingen. Ik ben er ca. 6 a 7 maanden per jaar en kom er heel graag met alle voor en nadelen en als het mij te gek wordt ga ik niet meer, klagen heeft totaal geen zin, gewoon ergens anders heen gaan Duitsland ??

 5. Eigen schuld dikke bult. De prijzen aan de kust zijn de laatste jaren extreem uit de pan gerezen. Voor een pilsje betaal je nu bijna net zoveel als in Amsterdam. Ook de Tapas zijn bijna exclusief geprijsd.
  Spaanse horeca moet zich gaan bezinnen om weer Spaans gerelateerde prijzen te gaan hanteren want 2018 bewijst al dat ze zich zelf de das gaan omdoen.
  Overal zie je ook weer de bouwkranen herrijzen voor nieuwbouw woningen terwijl heel veel woningen uit 2007/2008 nog onverkocht zijn. Echt Spaanse domme onbezonnenheid .
  Één zwaluw maakt nog geen zomer!

  1. De zwaar onderbetaalde Spanjaarden …slechtst betaald in Europa…verdiend eens beter dus ik mag hopen dat de “duurdere” drankjes en tapas zich uitbetaald aan de werknemers.

   Dan ben ik en vele met mij best bereid een hogere prijs te betalen…als Nederlander heb ik het nog altijd beter dan in mijn geboorteland…waar ik niets kan meer met mijn inkomen…hier kan ik tenminste weer wat leven…maar dat mag nooit ten koste gaan van het eigen volk…

   Ik betaal voor een wit wijntje 1,60….kom op zeg dat is toch niet van deze tijd ….nee ik kom op voor de Spaanse werknemer …het word eens tijd dat ze loon naar werken gaan krijgen…bastante

 6. het zijn niet enkel de engelsen die de boel op stelten zetten, die hollanders en belgen kunnen er ook wat van en hun arrogantie loopt soms ook de spuitgaten uit zelfs hier op sv
  wij verkiezen de spanjaarden, echt aangename mensen, nog nooit problemen mee gehad

  1. Helemaal waar en kunnen we gelijk weer eens de riem aanhalen aan die halfnaakte toeristen die over de boulevard lopen …trek toch even een shirtje aan en een degelijk overbroekje…zo smerig die mensen die half naakt lopen….ook die tent …iets anders kan ik het niet noemen naast Pinocchio aan de boulevard…waar men schreeuwend en lallend op de straat staat …soms zelfs kotsend…sluit dat ding of laat ze zich aan de normen houden..voor dat soort tenten schaam ik me gewoon…en continu staat de guardia civil voor hun deur…dat zegt genoeg…

   Maar ook de bevolking zelf zal moeten meewerken..Spanjaarden zijn nog steeds erg makkelijk met hun huisvuil en dergelijk gooien niets in bakken maar smijten het ernaast…tja sorry in een land van warmte…kan natuurlijk niet…

   In NL heb je de milieupolitie en heb je zo een boete aan je broek…
   Een vriend van mij woont in la Nucia helaas vlakbij een basura..laatst liepen er ratten door zijn tuin!!!

 7. Tja, Turkije is veel goedkoper, in Griekenland zijn de mensen veel vriendelijker en in Egypte en Tunesië zal dat niet veel anders zijn, hoewel ik daar geen ervaring mee heb. De anti-toerisme houding en gestegen prijzen zullen er in en voor Spanje geen goed aan doen.

 8. Benidorm staat altijd 1 maal per jaar op mijn reislijst.Tot verleden jaar de vacantie in het (voorheen in 2013)goede hotel:Flamingo Oasis totaal een nachtmerrie was door ordinair Engels krapuul.Het personeel was niet opgewassen tegen die troep .Na meerdere voorvallen besloten vele gasten:dit is de laatste maal Benidorm.Wel nu kunnen ze daar terug normale toeristen krijgen.

 9. Het is zo dat Benidorm niet de creme de la creme van de Engelse bevolking aan trekt, maar wees eerlijk: dit geldt ook voor de Nederlandse inbreng.
  Hoewel wij graag een dagje naar Benidorm gaan, en bij het strand soms gekscherend over ‘ de zoo ‘ praten, gaat het mij te ver om iedereen als aso te bestempelen.
  Zolang zij niemand kwaad doen en het geluidsniveau laag blijft,,
  brengt het wat leven in de brouwerij.

  Los van deze opmerking: ik snap totaal niet waarom deze groep nu
  kiest voor vakantie in een dictatoriaal en onvrij land als Turkije.
  Kan wel goedkoper zijn, maar er is toch helemaal niets wat ook
  maar lijkt op Benidorm?

  1. Heel juist. Benidorm is absoluut niet mijn geliefkoosde vakantiebestemming, maar in die landen zoals Egypte en Turkije waar zogenaamde verkopers (dieven) je konstant lastig vallen weiger ik ooit nog maar 1 dag door te brengen. Dan heb ik het nog niet over hun mentaliteit. Alles is in functie de toerist te bedotten en hun zoveel mogelijk centen afhandig te maken. Lachen in je gezicht en het mes in je rug.

   1. Je wilt toch niet naar Egypte waar je begeleid word door agenten met geweren in de aanslag of Turkeye waar je de bak ingaat als je iets verkeerd zegt.

 10. wat zijn wij blij laat de aso,s aub nooit meer naar Benidorm komen deze lieden verpesten de sfeer voor elke normale vakantieganger dit is alleen maar goed , hoop maar dat ze in de rest van Spanje ook wegblijven de hotelliers in Spanje zouden dit moeten toejuichen

  1. Is een goede zaak want het toerisme loopt totaal uit de hand in Spanje en de spanjaarden zijn zo al fel tegen toeristen.

   1. Zonder toeristen en buitenlands geld dat Spanje, ook via de EU in gepompt wordt, zouden ze hier nog op ezels naar hun werk gaan. Misschien moet men zich dat eens wat meer beseffen!

 11. Slechte, asociale Engelsen kan ik missen als kiespijn.
  Dus deze slag van mensen mis ik echt niet. Die kosten alleen maar geld

  1. je hebt helemaal gelijk, ik weet ook dat de spanjaarden zelf al jaren van deze mensen af willen zo een hekel hebben ze eraan

  2. Engelsen asociaal? Nederlanders kunnen er ook wat van. In het algemeen kun je zeggen dat toeristen zich moeten gedragen als gast in een land waar ze niet wonen maar slechts verblijven. Natuurlijk brengen Nederlanders, Engelsen en welke andere nationaliteit dan ook, geld binnen. Maar dat is nog geen vrijbrief om je soms vreselijk te misdragen. Ik heb zelf jarenlang aan de Zeeuwse kust gewoond en ik kan je verzekeren dat het nooit went als de caissière in de supermarkt jou toespreekt met Gutenmorgen, alleen omdat er zoveel Duitsers komen. Kortom: als toerist gedraag je je als gast, en niet als een ‘bezetter’ die het gastland naar zijn hand zet. Misschien komt mijn reactie wat zwaar over, maar zo voel ik het wel, ook als overwinteraar die regelmatig 4 tot 5 maanden in Spanje verblijft en zich daar nog steeds welkom voelt.

  1. De zogenaamde toeristen haat gaat Spanje ooit flink wat geld kosten, het land drijft op toeristme en door het alsmaar duurder worden van alles jaagt men de toerist naar andere orden waar het stukken goedkoper is. Mensen die toeristen haten snappen niet hoeveel geld deze mensen jaarlijks komen brengen en hoeveel werkgelegenheid dit geeft. En dan nog alle Britten over een kam scheren. Nogmaals lekker menslievend volkje schrijft er hier op de nieuwpagina, jullie moeten jezef diep schamen en eens een keer in de spiegel kijken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken