Search
menu
Search

Algo de españa – deel 53: Wees de regisseur van je eigen leven

Algo de españa – deel 53: Wees de regisseur van je eigen leven
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 53: Wees de regisseur van je eigen leven

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Weet je wat het mooie is van het leven. Jij bent de baas erover. Jij bepaalt de invulling. Jij bepaalt. Niet iemand anders of een bepaalde situatie. Het  is jouw leven. Jij moet zorgen dat je jouw mooiste leven leeft.

En dan leef je en dan beleef je van alles. Het is aan jou hoe je met situaties omgaat. Maak geen drama, geef anderen niet de schuld. Alles ligt bij jou. Want als je elke situatie nou eens bekijkt als, wat kan ik hiervan maken? Hoe ga ik hiermee dealen? Wat is er mogelijk? Dan leer je ervan en heb jij je levensles in de pocket en mag je door naar het volgende level. 

Pak je levensles

Ik ben echt geen expert, maar ik lees en leer heel veel. En inmiddels heb ik het zelf ook meegemaakt. En ik ben echt geen wonder woman. Wat ik kan dat kan iedereen. Ik denk dat in elke situatie / probleem een les zit en als je die ontdekt kom je er altijd wijzer, beter en met meer ervaring uit.

Denk gewoon, wat is er nog meer mogelijk, dat blijft de absolute beste manier om ergens mee om te gaan. En je blijft in de positieve stand. Als je in de stress schiet of gaat richting het negatieve dan wordt het slechter en slechter. Als je bedenkt wat is er nog meer mogelijk, dan blijf je in de positieve stand staan

Laat NIEMAND je pakken

Soms laat ik me ook beïnvloeden door mensen en dan moet je dus sterk zijn om niet mee te gaan of boos te worden. Dan moet je bij jezelf blijven en denken, ach wat een zielig figuur die heeft waarschijnlijk niet zo´n leuk leven. In ieder geval is mijn conclusie dat hij of zij niet haar droom leeft. Weet je waarom? Als jij aardig bent voor iedereen en je helpt mensen op een positieve manier dan krijg je dat tiendubbel terug. 

Lang leve DELETE

Je wilt niet weten wat ik soms naar mijn hoofd geslingerd krijg. Van die mensen die lekker achter hun computer onbeschofte mails sturen of afreageren op social media. Dat soort mensen hoort niet bij mij. Niet in mijn leven. Die wil ik niet als deelnemer of als klant. Weg er mee. Delete, blokkeren!! Zo handig via Facebook, maar in het dagelijkse leven lukt delete soms niet. Maar het is mijn leven, ik doe het op mijn manier, ik doe alles voor iedereen, probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen. Want het is mijn missie.

Alleen maar leuke positieve cursisten

Ik heb de allerleukste cursisten van de wereld, ik ben dankbaar voor iedereen die op mijn pad komt en is gekomen. Het komt bijna niet voor dat ik iemand liever de andere kant op zie lopen. En dat komt, omdat het positieve, lieve mensen zijn die ook gewoon verder willen komen en willen genieten van de mooie dingen van het leven. Daar houd ik absoluut heel veel van. Ondernemende, enthousiaste, positieve mensen.

Jij bepaalt zelf hoe je bent en hoe je leeft

En met die instelling kom je verder in het leven. Ben jij zo’n negatief persoon, vraag jezelf dan eens af wat het je oplevert. Wat is de zin ervan. Vanaf je geboorte weet je dat je op een dag dood gaat. Maak er dan een leuke tijd van. En zeg niet, tja zo ben ik nou éénmaal, want dat vind ik nou echt een zinloze uitspraak. Want jij kunt zelf bepalen hoe je bent en hoe je leven eruit ziet.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?