skip to Main Content
Kritiek op linkse burgemeester van Madrid vanwege 8 dagen vakantie in luxe villa Cádiz

Kritiek op linkse burgemeester van Madrid vanwege 8 dagen vakantie in luxe villa Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

carmena1MADRID – Zoals verwacht zal alles wat de nieuwe linkse politieke partijen doen in onder andere Madrid en Barcelona bekeken worden vanuit alle hoeken en zwaar bekritiseert worden daar waar mogelijk. Dit keer was het de beurt aan de nieuwe 71 jarige burgemeester van Madrid, Manuela Carmena. Zij huurde in een luxe wijk in Cádiz een grote bijna 4.000 euro kostende villa en dat mag volgens sommige Spaanse media niet.

De krant La Razón meende een groot en exclusief nieuwsbericht te hebben door met grote letters te melden dat de ex rechter en nu burgemeester van Madrid Manuela Carmena een dubbel moraal heeft door te prediken dat ze sociaal zijn en aan de armen denken maar ondertussen wel in een luxe villa op vakantie te gaan. Volgens de krant had zij een luxe villa gehuurd in Atlanterra in Cádiz wat voor niet minder dan 3.900 euro per week gehuurd kan worden.

Na de publicatie van het nieuwsbericht duurde het niet lang voordat de burgemeester via Twitter een antwoord had gegeven waarin zij schrijft dat ze het jammer vind dat een gerenommeerde krant niet de moeite doet om voor publicatie achter de feiten aan te gaan. Zo is het waar dat zij een luxe bijna 4.000 euro kostende villa huurde maar dat deed met 8 personen (6 volwassenen en 2 kinderen) waardoor haar eigen deelname bestond uit 650 euro. Geld wat van haar is, wat ze gedurende haar tientallen jaren durende loopbaan als rechter heeft verdiend en waar zij recht op heeft.

Daarnaast is Carmena met haar dochter samen in de auto naar Cádiz gereden en is zij naar Madrid teruggekeerd met de trein. Ze heeft dus geen gebruik gemaakt van de officiële voertuigen van de gemeente en heeft ook geen bodyguards meegenomen op vakantie. Er is daarnaast geen cent publiekelijk geld gebruikt voor haar vakantie, iets wat niet gezegd kan worden van andere politici die of met geld van de staatskas op vakantie gaan of die zich laten uitnodigen door bedrijven die de kosten betalen. Zo ging de vorige burgemeester Ana Botella al eens met haar familie naar Disneyland in Parijs met geld uit de gemeentekas.

De kritiek van de La Razón krant en daarna van de oppositiepartijen met de PP aan kop slaat dus eigenlijk nergens op en is er alleen maar voor bedoeld om de nieuwe burgemeester zwart te maken. Deze houding werd door duizenden mensen op de diverse sociale netwerken zwaar bekritiseert en velen steunen dan ook de nieuwe burgemeester in haar beleid. De houding van de PP, die zelf niet vies is van wat fraude en omkoperij hier en daar, is dan ook niet goed te praten volgens vele Twitteraars en Facebookers.

Ondertussen is burgemeester Carmena weer begonnen met haar dagelijkse werk in de gemeente Madrid en wil ze dit hele gedoe vergeten. Zijzelf heeft in ieder geval genoten van haar vakantie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken