skip to Main Content
Málaga en de Costa del Sol zijn de plaatsen waar de zon het meeste schijnt van heel Spanje

Málaga en de Costa del Sol zijn de plaatsen waar de zon het meeste schijnt van heel Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

zonne-uren1aMÁLAGA – De stad Málaga en de Costa del Sol zijn volgens een onderzoek van de Spaanse weerdienst, de plaatsen waar de zon het meeste schijnt van heel Spanje. Met meer dan 320 dagen zon per jaar en bijna 3.000 zonne-uren op jaarbasis is er geen enkele andere plaats in het land waar de zon zo vaak schijnt. De Costa del Sol heeft daardoor een van de beste klimaten om te wonen, aldus het rapport van de AEMET.

In het onderzoek “Guia resumida del clima en España 1981-2010” staat dat de Costa del Sol en dan ook de stad Málaga op jaarbasis 2.905 uren zon heeft. Men zou natuurlijk denken dat andere plaatsen zoals de Canarische Eilanden meer zonne-uren zouden hebben maar deze blijven steken op 2.822 uren zon op jaarbasis. In Andalusië zijn nog meer steden en plaatsen te vinden waar de zon veel en vaak schijnt maar volgens de AEMET schijnt de zon het meeste non-stop aan de Costa del Sol. In juli was dat bijvoorbeeld 11 uur achter elkaar.

In Almería staat het aantal zonne-uren op 2.994 wat meer is dan in Málaga of aan de Costa del Sol terwijl ook Granada en de Costa Tropical 2.917 zonne-uren op jaarbasis hebben, ook meer dus dan aan de Costa del Sol en in Málaga. Er is echter meer gekeken naar het aantal non-stop uren zon waarbij Málaga en haar kust schijnen te winnen.

Even ter vergelijking, in Bilbao in de deelstaat Baskenland, in het noorden van Spanje, schijnt de zon minder dan 1.600 uur per jaar terwijl dat in de stad Vigo in Galicië weer 2.269 zonne-uren zijn. De reden daarvoor is dat Spanje in wijze onder te verdelen is in twee zones, het noorden boven de scheidingslijn Madrid wat de “capa templada” genoemd wordt, het koele Spanje en bij Madrid naar beneden wat de “capa subtropical” of het subtropische Spanje genoemd wordt.

De regio Galicië staat niet bekend om het beste weer maar de stad Vigo daarentegen weer wel met veel zonne-uren op jaarbasis en een subtropisch klimaat. De stad wordt door velen dan ook omschreven als een van de beste steden in het noorden van het land om te wonen, wat betreft klimaat dan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken