skip to Main Content
Zwemmende haai in de haven van Cartagena gefilmd (video)

Zwemmende haai in de haven van Cartagena gefilmd (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

haai9aMURCIA – Een voorbijganger in de haven van de stad Cartagena (Murcia) wist op video vast te leggen hoe een haai tot aan de kade zwom en weer rustig de andere kant op ging om de haven weer uit te zwemmen. Op de video is te zien dat het niet om een klein haaitje gaat maar een exemplaar van bijna twee meter lang of langer.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het ook hier om een blauwe haai of in het Spaans tiburón tintorea. Dit zijn de meest voorkomende haaien in de middellandse zee en in bijna alle gevallen dat er een haai gezien wordt gaat het om deze soort. De Blauwe haai is niet gevaarlijk voor de mens maar als het dier zich in het nauw gedreven voelt kan hij van zich afbijten. Dat gebeurde enkele weken geleden al voor de kust van Elche waar een zwemmer in zijn hand werd gebeten en vorig jaar december toen een zwemster werd aangevallen bij Gran Canaria.

Meer haaien dit jaar

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een haai vlakbij de kust wordt gezien. Slechts enkele dagen geleden zag men nog een haai rondzwemmen in Bolnuevo (Murcia) waar zwemmers even flink schrokken toen ze de haaienvin in het water zagen. In dit geval ging het om een kleine anderhalve meter lange haai die uiteindelijk op het strand belandde maar gered kon worden door Rode Kruis personeel en weer de open zee in werd getrokken.

Moeten we bang zijn voor haaien bij het zwemmen in de zee in Spanje? Lees het hier

In de badplaats Torrevieja langs de Playa de la Mata werd een haai gezien terwijl aan een strand in Elche een 40-jarige man in zijn hand werd gebeten door een blauwe haai. Ook voor de kust van de Catalaanse plaats Mont-roig del Camp werd in open water een drie meter lange haai gesignaleerd door vissers waarbij deze haai niet in de buurt van het strand is gekomen.

Voor de kust van Mallorca werd in mei al een haai gezien in de haven van Portopí waarbij dit exemplaar later dood werd teruggevonden. Afgelopen december beweerde een Spaanse toeriste ook dat ze door een haai was gebeten bij het zwemmen voor de kust van Arinaga op het eiland Gran Canaria – (Remco Stoffer)

Lees hier al onze nieuwsberichten over haaien in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken