skip to Main Content
Verscherpte grenscontroles tussen Spanje en Frankrijk in Catalonië zorgen voor veel files

Verscherpte grenscontroles tussen Spanje en Frankrijk in Catalonië zorgen voor veel files

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Na de aanslagen in Barcelona en Cambrils afgelopen donderdag en vrijdagnacht hebben de verschillende politie eenheden de controles op de snelwegen aangescherpt. Dat geldt zo’n beetje voor alle wegen en dus ook voor de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in La Jonquera, een van de drukste gedurende de zomermaanden. Elke auto wordt aangehouden om te beoordelen of deze door mag rijden of niet. We hebben het dan met name over de Spaanse kant maar ook in Frankrijk wordt gecontroleerd.

Veel vakantiegangers die of Spanje verlaten op weg naar huis of vanuit Frankrijk het land binnenkomen moeten rekening houden met kilometerslange files. Deze ontstaan doordat de politie extra aan het controleren is. Daarnaast is men nog op zoek naar een van de hoofdverdachten van de dodelijke bestelbus rit op de Ramblas waardoor de politie de opdracht heeft gekregen om extra te controleren en niemand zomaar door te laten rijden.

Uiteraard zorgt dat voor vertragingen maar dat kan helaas niet anders, zeker niet in een van de drukste momenten van het jaar middenin de zomer. Nederlanders en Belgen die dus over de weg naar Spanje reizen of juist terugkeren naar eigen land moeten er dus rekening mee houden dat het erg druk kan zijn bij de grensovergangen. Op zaterdagavond stond er nog een file van 20 kilometer op de snelweg tussen Barcelona (AP7) en het Franse Perpignan (A9). Ook op zondag en de komende dagen moet men rekening houden met files door de extra verkeerscontroles.

Bekijk hier de website van de ANWB met de actuele verkeerssituatie in Spanje.

Ook bij de andere grensovergangen in de Pyreneeën en met name aan de Baskische kant tussen Frankrijk en Spanje zijn files te merken maar die zijn minder lang dan die bij de Catalaanse grensovergang. Ook zijn er overal in Spanje en met name in de autonome deelstaat Catalonië veel verkeerscontroles en patrouilles dus ook op de andere snelwegen, nationale wegen en bij de binnenkomst van drukke plaatsen zoals badplaatsen en steden kan het verkeer hinder ondervinden van deze controles.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Afschaffen al die grenzen! Één Europa! Bevordert de handel, creëert banen, maakt het leven makkelijker! Ik ben zelfs voor één gekozen leider zoals in de US en een Europees volkslied!

 2. Ik kan niet anders dan het ermee eens zijn, meneer Noël. Regelmatig doe ik de rit België-Andalucia: ik zeur niet over een oponthoud. Dan blijf ik wel wat minder lang aan de bar voor de koffie..?

 3. Zoals vroeger, toen ik jong was, altijd stoppen aan elke grens, en douaniers pikten er uit voor verdere controle. De grens met Spanje, altijd Guardia Civil, en die hadden precies een zesde zintuig voor wie aan de kant moest. Ben er nu op 4 augustus 2017 doorgereden, niets, geen enkele controle ….. En nu natuurlijk, enorme controle, is .. dit een oplossing ? Alles van vroeger was niet slechter, zeker de gerichte en toegelaten controles op alles wat verdacht leek. Maar ja nu , Europa EU, ….

 4. Ze hadden de grenscontrole nooit mogen stoppen. Nergens ook niet in België. Niemand heeft nog controle wat er binnen of buiten gaat. Van mij mogen ze het er terug inbrengen, maar dat zal nu wel te laat zijn. Hopelijk worden ze snel opgepakt, maar dan nog moeten ze alert blijven. Opgelost zal het waarschijnlijk nooit meer worden, het leed is geschied.

 5. Een file is nooit welkom, maar je weet vooraf dar er diverse mogelijk zijn.
  Controle is oke maar wel consequent , wij mogen blij zijn dat dit gebeurd.
  Voor mij persoonlijk graag aan elke grens, geen willekeur.
  Hier worden we al jaren mee geconfronteerd .
  Alle regeringsleiders spreken hun steun uit.
  Bij veroorzaker EU blijft het muis stil

 6. Het kan voor velen “ambetant” zijn in de file staan maar alles voor de veiligheid toch!
  Geen enkel probleem voor ons, zo mag en moet het altijd zijn en niet tijdelijk, ALTIJD controle!
  Een rit van 20 uurtjes zal er dan eentje zijn van 21 of 22, veel maakt het ons eigenlijk niet uit…die mensen doen ook hun werk en zo moet het zijn.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken