skip to Main Content
Bosbrand Costa Brava snel onder controle
Bombers / Twitter

Bosbrand Costa Brava snel onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Bosbrand Costa Brava snel onder controle

Bombers / Twitter

GERONA – Op zondag heeft de omgeving van de kustplaats Rosas te maken gehad met een grote bosbrand. De brandweer had de bosbrand echter snel onder controle maar kon niet voorkomen dat er iets meer dan 9,5 hectare natuur werd verwoest. Alles wijst erop dat de brand op meerdere plaatsen is aangestoken.

Er werden vanwege de brand in de Coll de Pení in de gemeente Rosas aan de Costa Brava diverse wijken ontruimd of mensen moesten binnen blijven zoals in de wijken Puig Rom en Mas Fumats, wegen werden afgesloten en baaien met stranden waren niet bereikbaar.

De bos/natuurbrand ontstond zondagmiddag rond 16.40 uur waarna er snel 40 brandweer eenheden op land en 16 blushelikopters en vliegtuigen begonnen met de bluswerkzaamheden. Weliswaar had het de afgelopen dagen geregend maar de bomen en planten waren nog steeds droog. Daarnaast stond er een stevige Tramontana wind waardoor de vlammenzee snel om zich heen kon grijpen.

De brandweer (Bombers de la Generalitat) wist te melden dat er vier brandhaarden waren waar 3,17 hectare, 3,2, 2,6 en 0,6 hectare verwoest werden met een totaal van 9,17 hectare natuur. Al deze verwoeste natuur is gelegen binnen het natuurpark Cap de Creus.

De natuurbranden vonden plaats nabij de gemeenten Rosas, Cadaques en Port de la Selva. Rond 19.30 uur kon de brandweer op Twitter melden dat de brandhaarden allemaal gestabiliseerd waren en er door de brandweer op de grond nog gewerkt aan de controle van de brand terwijl de helikopters en vliegtuigen vertrokken.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Beste Walter hier valt niets te winnen, en verliezen heel veel.
    Het zijn zeer ziekelijke figuren die zo iets doen.
    Minimaal opsluiten als ze gepakt worden voor poging tot moord.

  2. Je blijft je de vraag stellen wat mensen er toe aanzet natuur in de fik te steken. Wat win je daarbij? Was wel eventjes schrikken omdat niemand zo direct de sirenes kon thuisbrengen. Bracht ongewild de beelden terug van enkele jaren geleden aan spaans-franse grens dat dagen duurde vooraleer onder controle

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken