skip to Main Content
Geen plastic en onbeperkt alcohol meer bij de all-inclusive hotels op de Balearen
Archieffoto

Geen plastic en onbeperkt alcohol meer bij de all-inclusive hotels op de Balearen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Geen plastic en onbeperkt alcohol meer bij de all-inclusive hotels op de Balearen

Archieffoto

PALMA – De regioregering van de Balearen eilanden heeft per wet besloten dat de all-inclusive hotels op de eilanden geen eten en drinken meer mogen geven op plastic borden en in plastic glazen. Daarnaast worden hotels verplicht om voor alcohol geld te vragen buiten de openingstijden van het restaurant. Met deze maatregel hoopt de regioregering het plastic verbruik drastisch te verminderen en het alcoholverbruik te verminderen.

Over het algemeen maken all-inclusive hotels op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (en de rest van Spanje) gebruik van plastic borden, bestek, glazen en bekers om het eten en drinken te presenteren aan de “todo incluido” gasten. Daarmee voorkomen deze hotels de hoge schoonmaakkosten en extra personeel. Daarnaast worden de drank en het eten meestal buiten het restaurant of bar gebruikt zoals bij het zwembad of bij het strand, mede vanwege de veiligheid door geen glas te gebruiken.

Maar al dat plastic zorgt voor veel extra plastic afval wat slecht is voor het milieu. Daarom heeft men nu de “Ley de Residuos” ofwel afvalwet aangepast om het eenmalige plastic gebruik drastisch te verminderen op de eilanden.

Hotels mogen vanaf binnenkort geen gebruik meer maken van wegwerp plastic en moeten herbruikbare plastic borden en glazen gaan gebruiken. Deze zijn steviger, makkelijk schoon te maken voor veelvuldig gebruik en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

Alcohol

De regioregering wil ook het alcoholgebruik bij de all-inclusive hotels gaan controleren en verminderen. Dat willen ze onder andere doen door het niet meer toe te staan om gratis alcohol te bieden buiten de openingstijden van een restaurant. Na sluitingstijd van het restaurant dient de gast te betalen voor alcoholische dranken om zo de “barra libre” tegen te gaan.

De gasten dienen echter niet alleen te betalen voor hun alcoholische drank maar deze moeten ook door een kelner (camarero) gebracht worden. Met andere woorden, de toeristen mogen geen vrije toegang meer hebben tot biertaps, bierflesjes, flessen wijn of sterke drank etc. Het personeel moet in de toekomst altijd tussenbeide komen. Dat laatste geldt echter niet alleen tijdens de openingstijden van het restaurant maar gedurende de hele dag.

Volgens de gegevens van de regioregering van de Balearen zijn er op de Balearen 270 hotels te vinden die te maken gaan krijgen met deze nieuwe maatregelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Goede maatregel. Dit soort pakketten leidt alleen maar tot lavenloze toeristen , meestal Britten en Duitsers. En natuurlijk vechtpartijen. De beelden van vorig jaar kennen we nog allemaal.

  1. Het klopt absoluut niet dat de mensen die van deze formule gebruik maken allemaal zuipschuiten en/of vechtersbazen zijn. Dit is gewoon een win/win-situatie: weinig service voor weinig geld. Ik neem aan dat er al voldoende wetten zijn om openbare dronkenschap en sluikstorten tegen te gaan en dat de hotels zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van hun afvalberg. Deze wet lijkt me eerder een verdoken maatregel om het massatoerisme aan te pakken.

    1. scheelt er iets misschien omdat Miel toevallig “allemaal” erbij typt???
     wat ben jij een hele zielige persoon zeg, dat zegt veel over uzelf!!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken