Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (6)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (6)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje (6)
123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Agenten schieten man neer die bewapend en schreeuwend politiekantoor binnen rende

BARCELONA – Agenten van de Mossos d’Esquadra hebben maandagmorgen rond 6 uur een man doodgeschoten die bewapend met een groot mes en al schreeuwend “Allahu Akbar” ofwel Allah is groot het politiekantoor binnen rende. Blijkbaar viel de man diverse agenten aan en wou hij deze neersteken maar de aanwezige politie kon de man neerschieten. Het gaat om een 29-jarige man van Algerijnse afkomst. De aanval wordt in eerste instantie niet gezien als een terroristische actie maar het onderzoek loopt nog.

Ontvoering in Mijas mislukt met een dode en een gewonde tot gevolg

MÁLAGA – De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke ontvoering die mislukt is in de gemeente Mijas aan de Costa del Sol. Blijkbaar is een vastgebonden man met schotwonden en tekenen van marteling dodelijk gewond in een woning gevonden terwijl een ernstig verwonde vrouw de ontvoering overleefd heeft en in het ziekenhuis ligt.

De identiteit en nationaliteit van de slachtoffers is niet bekend gemaakt. De politie heeft wel aan boord van een ferry richting Marokko twee Zweedse verdachten van 20 en 27 jaar oud aangehouden.

Man loopt met jachtgeweer een bar in Valladolid binnen en schiet een man dood

VALLADOLID – In de nacht van zaterdag op zondag is een man met een jachtgeweer een bar in de gemeente Castrillo-Tejeriego binnengelopen en heeft hij een 46-jarige klant doodgeschoten en drie andere aanwezigen verwond. Een van de drie gewonden is er ernstig aan toe en men vreest voor zijn leven.

De ernstig verwonde man is 58 jaar oud en de twee andere gewonde mannen zijn 50 en 51 jaar oud. De schietpartij deed zich voor zondagmorgen rond 6 uur waarbij men voorlopig nog in het duister tast wat betreft de motieven. De 32-jarige schutter kon uren na de schietpartij in zijn woning worden aangehouden.

Spookrijder nabij Madrid zorgt voor acht gewonden op de M-30 snelweg

MADRID – Een 52-jarige spookrijder heeft zaterdagavond voor veel schade en acht gewonden gezorgd toen hij 19 kilometer lang op de M-30 snelweg tegen het verkeer in reed. In Spanje heet een spookrijder “kamikaze” en in dit geval reed de man tussen kilometer 2 en 21 op de M-30 in tegenovergestelde richting. Als gevolg van deze gevaarlijke rit raakten acht personen waaronder de chauffeur gewond.

De 52-jarige spookrijder moest door de brandweer uit zijn auto gered worden, net zoals een van de inzittenden van een andere auto die door de spookrijder geramd werd. Een van de gewonden is 14 jaar oud.

14 personen kunnen in Tarragona boetes krijgen voor het verwijderen van gele lintjes

TARRAGONA – Zoals bekend hangen de Catalaanse separatisten op veel publieke plaatsen gele lintjes op om de vrijheid van de, in hun ogen politieke gevangenen, te eisen. Andere Catalanen zijn het daar niet mee eens en zeggen dat die plaatsen ook hun eigendom zijn en daarom verwijderen ze de lintjes.

De Catalaanse politie heeft het afgelopen weekend in de provincie Tarragona op drie verschillende plaatsen, te weten Mora la Nova, Tivissa en Vandellos, 14 mannen aangehouden die georganiseerd lintjes verwijderden. Volgens de Catalaanse televisie TV3 bevindt zich onder de mannen een Guardia Civil agent maar dit is officieel niet bevestigd. Deze mannen kunnen nu boetes tegemoet zien voor schade aan openbaar eigendom tussen de 601 en 30.000 euro.

Er is veel protest in Catalonië en de rest van Spanje vanwege het politiek gebruik van de Catalaanse politie door de Catalaanse seperatistisch getinte regering. De regioregering maakt in dit geval gebruik van de “monddood-wet” waar dezelfde regioreging veel kritiek op had. Daarnaast gaat het ophangen van politiek getinte spandoeken, vlaggen en ook lintjes in tegen de uitspraak van een Catalaanse rechter.

Belg in Lorca gearresteerd voor geweld en diefstal religieuze objecten

MURCIA – De politie in de stad Lorca in de provincie Murcia heeft een Belg gearresteerd voor het stelen van religieuze objecten uit een kerk. Dat gebeurde afgelopen woensdag 15 augustus ten tijde van de drukbezochte processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Getuigen zagen echter dat de Belg iets pakte en onder zijn jas (op zich al vreemd in een warme augustusmaand) verstopte. Toen de politie de Belg, een bekende van de politie, aanhield verzette deze zich hevig waardoor er schade aan een politieauto werd toegebracht.

Fietser raakt gewond door geweerschot van een jager in La Rioja

LOGROÑO – Een fietser die zondag op een landweg naast de LR-137 weg nabij de gemeente Entrena fietste is gewond geraakt nadat een jager op hem schoot. Het is niet zeker of de jager expres op hem schoot of dat het om een ongelukkig schot ging. De 40-jarige fietser werd uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat een andere fietser 112 belde. De Guardia Civil is een onderzoek gestart om de schutter te vinden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?