skip to Main Content
Meer doden door verdrinking dan verkeersongevallen op de Canarische Eilanden
Archieffoto

Meer doden door verdrinking dan verkeersongevallen op de Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer doden door verdrinking dan verkeersongevallen op de Canarische Eilanden

Archieffoto

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden hebben in 2017 meer doden gehad door verdrinking dan door verkeersongevallen. Die conclusie kan getrokken worden als men de jaarcijfers naast elkaar legt. In 2017 verdronken er 93 mensen terwijl er 44 op het asfalt overleden.

Er is een analyse gemaakt door “Canarias, 1.500 Km de Costa” waarbij men de jaarcijfers over 2017 van de Spaanse verkeersdienst Dirección General de Tráfico (DGT) en de cijfers van de Asociación Española de Técnicos de salvamento Acuático y Socorrismo (AETSAS) naast elkaar heeft gelegd.

Doden

Op de Canarische Eilanden overleden er in 2017 in totaal 93 mensen door verdrinking. Het aantal doden na een verkeersongeval was vorig jaar 44, minder dan de helft dus. Cantabrië is de enige andere autonome deelstaat in Spanje waar dit ook geldt met 24 doden in zee en 13 doden op het asfalt.

In heel Spanje overleden er vorig jaar bij verkeersongevallen zo’n 1.200 mensen terwijl het aantal doden door verdrinking in 2017 eindigde met 542 mensen.

Campagne

De Canarische Eilanden hebben al enkele jaren speciale campagnes om het aantal verdrinkingsdoden te verminderen. Deze zijn niet alleen op de Spanjaarden maar vooral op de buitenlandse toeristen gericht aangezien 8 van de 10 doden door verdrinking toeristen zijn.

Andere regio’s

Als er gekeken wordt naar andere deelstaten valt het volgende op. In Galicië overleden er 77 mensen op het asfalt en 70 in het water. Op de Balearen eilanden was dat 48 asfalt en 33 water en in Baskenland 33 op de weg en 22 in zee.

In de Comunidad Valenciana was dat 100 verkeersdoden en 71 verdrinkingsdoden, in Andalusië 200 op de weg en 76 in het water en in Catalonië stierven er 169 op het asfalt en 52 in het water.

In Murcia was dat 46 op de weg en 19 in het water en in de Comunidad de Madrid 68 op de weg en 5 in het water.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Geachte heer, mevrouw, ik heb een appartement in Spanje, Elviria, Costa del Sol.
    Het zou een goed idee zijn als er net als in Nederland vlaggenmasten geplaatst zouden worden met een waarschuwing en een bord met uitleg! rood: gevaarlijke zee niet zwemmen, groen veilig, oranje of welke kleur dan ook: let op kwallen. In de V.S. staat er op ieder strand een bord met een waarschuwing w.b.t. de stroming, gevaarlijke stroming dus en wat je vooral niet moet doen b.v. niet proberen terug zwemmen naar de kust..enz, enz..dit zou veel verdrinkingsdoden schelen!
    Met vriendelijke groet,
    Anita

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken