Search
menu
Search

Ambassadeur van Afghanistan en 91-jarige toeriste beroofd in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Ambassadeur van Afghanistan en 91-jarige toeriste beroofd in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Recent schreven we al dat de Catalaanse stad Barcelona niet alleen een trekpleister is voor toeristen maar ook voor dieven en criminelen. De gemeente Barcelona erkende recent ook dat de stad een veiligheidscrisis heeft en dat er meer politie op straat te zien zou zijn deze zomer. Helaas zijn er de laatste dagen toch weer gewelddadige diefstallen gepleegd waarbij ook een ambassadeur en een oudere toeriste het slachtoffer waren.

Dit keer gaat het om de ambassadeur van Afghanistan die op de Via Laietana door een groep mannen omringd werd en hardhandig werd beroofd waarbij de man op de grond viel en licht gewond raakte. De man werd beroofd van zijn dure luxe horloge.

Deze ambassadeur heeft wat zijn verwondingen betreft nog geluk gehad want afgelopen juni stierf een andere hoge functionaris in de Catalaanse hoofdstad door haar verwondingen die ze had opgelopen nadat men geprobeerd had haar tas te stelen en zij met haar hoofd hard op de stoep terecht kwam. In dat geval ging het om de vice-president van de presidentiële commissie voor cultuur voor Azië in Zuid-Korea die op bezoek was in Barcelona.

De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft ook gemeld dat zondagavond een 91-jarige Franse toeriste in de wijk Ciutat Vella gewond raakte toen een dief haar ketting stal en de vrouw op de grond gooide. De toeriste moest aan haar hoofd gehecht worden en liep verwondingen aan een hand op.

Een dag daarvoor werd voor de deur van een hotel een andere toerist van zijn portemonnee beroofd. De Duitser die enkele dagen daarvoor door een groep Marokkanen (in dit geval staat erbij waar de aanvallers vandaan kwamen) werd aangevallen nadat deze zijn mobiel hadden gestolen en hij besloot achter de dieven aan te gaan, ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Ondertussen nemen de moorden ook toe en zijn er in amper anderhalve maand negen personen door steekpartijen om het leven gekomen.

De Catalaanse politie heeft inmiddels verschillende anti oproer politie eenheden (brimo) rondrijden in het oude toeristische centrum van Barcelona die de reguliere agenten moeten bijstaan in de preventie van diefstallen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?