Ambassadeur van Afghanistan en 91-jarige toeriste beroofd in Barcelona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Ambassadeur van Afghanistan en 91-jarige toeriste beroofd in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Recent schreven we al dat de Catalaanse stad Barcelona niet alleen een trekpleister is voor toeristen maar ook voor dieven en criminelen. De gemeente Barcelona erkende recent ook dat de stad een veiligheidscrisis heeft en dat er meer politie op straat te zien zou zijn deze zomer. Helaas zijn er de laatste dagen toch weer gewelddadige diefstallen gepleegd waarbij ook een ambassadeur en een oudere toeriste het slachtoffer waren.

Dit keer gaat het om de ambassadeur van Afghanistan die op de Via Laietana door een groep mannen omringd werd en hardhandig werd beroofd waarbij de man op de grond viel en licht gewond raakte. De man werd beroofd van zijn dure luxe horloge.

Deze ambassadeur heeft wat zijn verwondingen betreft nog geluk gehad want afgelopen juni stierf een andere hoge functionaris in de Catalaanse hoofdstad door haar verwondingen die ze had opgelopen nadat men geprobeerd had haar tas te stelen en zij met haar hoofd hard op de stoep terecht kwam. In dat geval ging het om de vice-president van de presidentiële commissie voor cultuur voor Azië in Zuid-Korea die op bezoek was in Barcelona.

De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft ook gemeld dat zondagavond een 91-jarige Franse toeriste in de wijk Ciutat Vella gewond raakte toen een dief haar ketting stal en de vrouw op de grond gooide. De toeriste moest aan haar hoofd gehecht worden en liep verwondingen aan een hand op.

Een dag daarvoor werd voor de deur van een hotel een andere toerist van zijn portemonnee beroofd. De Duitser die enkele dagen daarvoor door een groep Marokkanen (in dit geval staat erbij waar de aanvallers vandaan kwamen) werd aangevallen nadat deze zijn mobiel hadden gestolen en hij besloot achter de dieven aan te gaan, ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Ondertussen nemen de moorden ook toe en zijn er in amper anderhalve maand negen personen door steekpartijen om het leven gekomen.

De Catalaanse politie heeft inmiddels verschillende anti oproer politie eenheden (brimo) rondrijden in het oude toeristische centrum van Barcelona die de reguliere agenten moeten bijstaan in de preventie van diefstallen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.