Search
menu
Search

Spaanse tv-serie ‘Verano Azul’ viert 40 jaar op plein in Nerja en op de tv

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse tv-serie ‘Verano Azul’ viert 40 jaar op plein in Nerja en op de tv

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds 1 augustus zijn op TV2 of La2 afleveringen van de in Spanje mythische serie Verano Azul te zien waarin de avonturen van o.a. Bea, Desi, Javi, Pancho, Quique, Piraña en Tito, Julia en Chanquete te volgen zijn tijdens hun vakantie in Nerja aan de Costa del Sol. De serie werd tussen augustus 1979 en december 1980 opgenomen in de populaire vakantieplaats waarna de serie vanaf oktober 1981 op TVE te zien was. Daarom viert men niet alleen op de televisie feest met het 40-jarige jubileum maar ook in Nerja zelf.

Men viert in Nerja dus niet het 40-jarig bestaan van de eerste uitzending maar wel het jubileum van de eerste opnames in augustus 1979. Op woensdag 21 en donderdag 22 augustus worden in Nerja op het Plaza de los Cangrejos in totaal zes afleveringen (3 per dag) uitgezonden. De tijden zijn ons onbekend maar dat zal in de avond zijn wanneer het donker wordt.

De televisieserie vertelt het verhaal van diverse families die gedurende de zomer hun vakantie doorbrengen in de badplaats Nerja aan de Costa del Sol. De kinderen beleven allerlei avonturen die door praktisch het hele land werden gevolgd. Ook nu nog komen er Spanjaarden naar Nerja om te kijken waar de serie werd opgenomen en om de blauwe boot ‘La Dorada I’ te bekijken die in Nerja staat.

Serie

Verano Azul, wat blauwe zomer betekent, werd opgenomen tussen 1979 en 1980 en er werden 19 afleveringen uitgezonden. Op dat moment had de Spaanse televisie niet veel budget maar wist men toch een serie te creëren die in korte tijd zeer geliefd werd in Spanje. Buiten Spanje werd de televisieserie ook uitgezonden in enkele Zuid Amerikaanse landen en ook in Portugal, Frankrijk, Joegoslavië, Polen en Bulgarije. De serie werd uitgezonden tussen 1 oktober 1981 en 14 februari 1982.

De hoofdpersonen uit de serie zijn de kinderen en tieners Bea (Pilar Torres), Desi (Cristina Torres), Javi (Juanjo Artero), Pancho (Jose Luis Fernández), Quique (Gerardo Garrido), Piraña (Miguel Ángel Valero) en Tito (Miguel Joven), evenals twee volwassenen, de gepensioneerde zeeman Chanquete ( Antonio Ferrandis ) en de schilder Julia (María Garralón). Samen beleven zij diverse spannende avonturen in en rondom de badplaats Nerja.

Er werden op veel plaatsen in en rond Nerja opnames gemaakt zoals bij het playa de Burriana, Cala Chica, la Cueva del Gato Verde en natuurlijk het Balcón de Europa.

Bekijk de afleveringen van Verano Azul HIER op de website van RTVE of op het spciale YouTube kanaal van de serie. HIeronder alvast aflevering 1 (van de 19).

https://youtu.be/Q9dG8h_pj7w
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?