Hooggerechtshof verlengt lokale avondklok in Catalonië niet voor 148 maar slechts 19 gemeenten

Hooggerechtshof verlengt lokale avondklok in Catalonië niet voor 148 maar slechts 19 gemeenten
Beeld: Europa Press

Hooggerechtshof verlengt lokale avondklok in Catalonië niet voor 148 maar slechts 19 gemeenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft voor de derde keer aan het regionale hooggerechtshof gevraagd om een verlenging van de lokale avondklok in 148 gemeenten. Maar in tegenstelling tot de voorgaande keren besloten de rechters geen toestemming te geven voor alle gemeenten maar slechts voor 19 gemeenten.

Dat betekent dat vanaf vrijdag 20 augustus in plaats van 148 gemeenten nu slechts 19 gemeenten nog voor 7 dagen te maken hebben met een lokale avondklok. Veel bekende kustplaatsen aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada en de steden Barcelona, Tarragona, Girona en Lleida en in totaal 127 gemeenten hebben geen lokale avondklok meer tussen 1.00 en 7.00 uur vanaf vrijdag 20 augustus.

De 19 gemeenten die nog wel een avondklok hebben vanwege een corona-incidentie van meer dan 250 per 100.000 inwoners in de afgelopen 15 dagen zijn: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Mora d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter en Torroella de Montgrí.

De inwoners en bezoekers van bovenstaande gemeenten moeten rekening houden dat men vanaf 01.00 ‘s nachts niet meer buitenshuis mag zijn. Op dit moment geldt in Catalonië ook dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.