Search
menu
Search

De prequel van ‘Game of Thrones’ is ‘House of the Dragon’ dat opnieuw in Spanje werd opgenomen

De prequel van ‘Game of Thrones’ is ‘House of the Dragon’ dat opnieuw in Spanje werd opgenomen
Beeld: HBO

De prequel van ‘Game of Thrones’ is ‘House of the Dragon’ dat opnieuw in Spanje werd opgenomen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 22 augustus is de nieuwe HBO-serie ‘House of the Dragon’ te zien. Het gaat om een prequel dat zich dus afspeelt in de tijd voor de immens populaire en meest succesvolle serie ooit ‘Game so Thrones’. Net zoals bij de voorloper, zijn de producers voor deze nieuwe serie ook weer teruggekeerd naar Spanje voor buitenopnames. Maar waar hebben deze plaatsgevonden?

De producers van de serie ‘Game of Thrones’ zijn in de seizoenen 5, 6, 7 en 8 in Spanje geweest voor opnames bij verschillende plaatsen die daarna uitgegroeid zijn tot ware bedevaartsoorden voor wereldwijde ‘Game of Thrones’-fans. In dit uitgebreid artikel hebben we al eens geschreven over alle opnameplaatsen in Spanje: Santiponce, Sevilla, Almodóvar del Río, Cáceres, het natuurpark Los Barruecos, Trujillo, Zumaia, Bermeo, Peñíscola, Almería, Girona, Osuna en Córdoba. Bekijk HIER ook de speciale autoroute langs de ‘Game of Thrones’ locaties.

‘House of the Dragon’ is de nieuwe Amerikaanse fantasy-serie die wordt uitgezonden bij HBO. Het verhaal is gebaseerd op de boeken uit de serie ‘Het lied van ijs en vuur’, met name uit het deel ‘Fire & Blood’, in het Nederlands ‘Vuur & Bloed – Deel 1: De opkomst en ondergang van het huis Targaryen van Westeros’ van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. De serie is een prequel op de eerder uitgebrachte televisieserie Game of Thrones.

De opnames voor deze nieuwe serie vonden hoofdzakelijk plaats in de Warner Bros Leavesden studios in Watford in het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn ook buitenopnames gemaakt waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal. In Spanje zijn opnames gemaakt in Cáceres en Trujillo in Extremadura, net zoals in de voorloper ‘Game of Thrones’. Verder zijn er opnames gemaakt in het kasteel La Calahorra in de provincie Granada (in de serie is dat Pentos). In Portugal maakte men opnames bij Monsanto.

De vraag is natuurlijk nu of de opnames in Trujillo, Cáceres en Granada te herkennen zijn in de uiteindelijk serie. Vaak worden er zoveel speciale effecten op los gegooid dat er van de originele opnames niet veel meer overblijft.

34c3f1c53320e2f51d2f8832b6b46e4c
Alle “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje nader bekeken
De populaire HBO-serie ‘The Game of Thrones’ is ook opgenomen in Spanje. In dit overzicht zie je alle opnameplaatsen in Spanje, van Girona naar Córdoba, Navarra, Sevilla naar Baskenland.
icoon2022www.spanjevandaag.com
game10
Game of Thrones bestaat 10 jaar: autoroute langs de opnameplaatsen in Spanje
Wist je dat het in 2021 tien jaar geleden is dat de eerste afleveringen van The Game of Thrones op televisie te zien waren? En wist je dat er ook opnames zijn gemaakt in Spanje? Dit is onze autoroute langs de opnameplaatsen in Spanje.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?