skip to Main Content
Spaanse vrouwen verdacht als veroorzakers van met 500 euro biljetten verstopte toiletten in Zwitserland

Spaanse vrouwen verdacht als veroorzakers van met 500 euro biljetten verstopte toiletten in Zwitserland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Zwitserse politie staat voor een raadsel maar men heeft de ogen gericht op twee verdachte Spaanse vrouwen als de veroorzakers van een van de duurste overstromingen van de laatste jaren. Dat wil zeggen, er werden in een bank in Genève en in verschillende bars en restaurants rondom die bank toiletten volgestopt met 500 euro biljetten waardoor de toiletten overspoelden. De agenten weten nog niet wie er achter deze actie zit maar vermoed dat het om twee Spaanse vrouwen gaat.

De vrouwen met Spaanse nationaliteiten worden ervan verdacht duizenden 500 euro biljetten in toiletpotten te hebben gestopt waardoor deze overstroomden. Deze vreemde actie vond volgens de krant La Tribune de Genève al plaats aan het begin van de zomer, eerst op de toiletten van de UBS bank en daarna ook in diverse bars en restaurants in de omgeving van het bankgebouw.

De politie is al weken bezig met het onderzoek. Zo wil men graag weten waar die duizenden 500 euro biljetten welke samen een fortuin waard is vandaan zijn gekomen en waarom de veroorzakers of daders deze vreemde actie hebben uitgevoerd. Men is bezig video opnames te bekijken en heeft twee Spaanse vrouwen in het vizier als de veroorzakers van deze vreemde grap. Er wordt ook gesproken over een man die op een video te zien is met grote zakken terwijl hij naar het toilet gaat.

De twee verdachte vrouwen huren al jaren een kluis in de Zwitserse bank waar het eerste incident op de toiletten plaatsvond en honderden biljetten van 500 euro gevonden werden. Na deze vreemde actie meldde zich een advocaat bij de politie die alle kosten van de veroorzaakte schade voor rekening nam. Er werd niet bij verteld wie de gulle gever was.

Men vermoed dat de vrouwen, wiens identiteiten niet bekend zijn (of niet bekend zijn gemaakt), een grote som illegaal geld wilden opruimen omdat vanaf 2018 er nieuwe regels gelden wat betreft contant geld in Zwitserland en dat beter gecontroleerd gaat worden om fraude tegen te gaan. Wat echter wel vreemd blijft is de manier waarop de verdachte vrouwen het geld probeerden “wit te wassen” om het zo maar te zeggen. Vooralsnog tast de politie in het duister over de bedoeling van deze dure grap en hoopt men dat er snel antwoord komt op de vragen wie en waarom 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ze hadden mijn toilet ook mogen gebruiken. Die verstopping had ik zelf wel opgelost!

  2. Misschien begrepen ze de term witwassen onvoldoende en dat de eigenaren geld als water verdienen!🤔😳😜

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken