skip to Main Content
Toys ‘R’ Us zegt na faillissement geen winkels te sluiten en werknemers te ontslaan in Spanje

Toys ‘R’ Us zegt na faillissement geen winkels te sluiten en werknemers te ontslaan in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Amerikaanse speelgoedwinkel Toys ‘R’ Us heeft dinsdag in de Verenigde Staten een faillissement aangevraagd omdat ze de schulden niet meer kunnen betalen. Officieel heeft de winkelketen een bescherming tegen schuldeisers aangevraagd, iets wat overeenstemt met de Chapter-11 procedure binnen het Amerikaanse faillisementsrecht. Ook in Spanje zijn tientallen winkels te vinden en vrezen de werknemers dat ze hun baan zullen verliezen maar de speelgoedwinkel zegt voorlopig dat dit niet zal gaan gebeuren.

Wereldwijd heeft Toys ‘R’ Us honderden winkels die verdeeld zijn over 38 landen waar meer dan 6.500 mensen werken. In Spanje zijn 51 winkels te vinden waar ongeveer 1.600 mensen werkzaam zijn. Volgens het Amerikaanse bedrijf zullen de Spaanse winkels geen last hebben van deze voorlopige uitstel van betaling maar de toekomst zal dat moeten laten zien. De werknemers zijn in ieder geval ongerust en vrezen dat ze hun baan zullen kwijtraken omdat het bedrijf waarschijnlijk gedwongen zal worden om te herstructureren waardoor winkels kunnen verdwijnen.

De winkels blijven wereldwijd net zoals in Spanje gewoon open en alle werknemers krijgen gewoon doorbetaald maar het Amerikaanse bedrijf kan de torenhoge schulden van meer dan 5 miljard dollar niet meer terugbetalen waardoor het bedrijf zelf een vorm van bescherming tegen faillissement aanvroeg bij de autoriteiten. De bedoeling van de winkelketen is om een doorstart te maken en een nieuwe strategie te bepalen waardoor Toys ‘R’ Us weer een gezond en winstgevend bedrijf kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Zal er een traan om laten. Alleen al die stomme naam. Van mij mogen ze gaan, die verschrikkelijke Amerikanen . We kunnen in Europa prima voor ons eigen speelgoed zorgen.

  2. ja als ze zeggen, geen probleem, de winkels blijven open en jullie verliezen jullie baan niet….
    tis gelijk in het voetbal, we hebben vertrouwen in onze trainer en ontslaan die niet, helaas…de dag daarop ligt ie op straat en met die mensen zal hetzelfde gebeuren vrees ik maar hoop natuurlijk wel dat ze allemaal hun baan kunnen behouden, 1600 mensen zeg, daar moeten ze wel wat voor doen, allee Rajoy, werk aan de winkel of weer geen goesting zoals gewoonlijk?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken