Groen licht voor internationale private hogesnelheidslijn service in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Nationale Commissie voor markten en concurrentie heeft in Spanje groen licht gegeven voor een eerste hogesnelheidslijn dienstverlening die niet van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe is. De eerste maatschappij die wel zin heeft in een traject is ILSA, onderdeel van Air Nostrum. Het betreft een internationale verbinding tussen Madrid en het Franse Montpellier met wat in de praktijk een hogesnelheidsverbinding kan zijn tussen Madrid, Zaragoza en Barcelona.

De Spaanse Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) heeft de deur geopend voor nieuwkomers op de markt van het hogesnelheidslijn treinverkeer in Spanje. Op dit moment is de enige maatschappij die een hogesnelheidslijn netwerk heeft het Spaanse Renfe met de Ave hogesnelheidstreinen. Het bedrijf ILSA wil daar vanaf 2020 verandering in gaan brengen door een eerste lijndienst te gaan starten.

Deze eerste lijndienst die niet van Renfe is moet de Spaanse hoofdstad Madrid met het Franse Montpellier verbinden waardoor het een internationale route is, een van Europese eisen in dit geval. Weliswaar gaat het om een internationale verbinding maar naast Madrid zal de Ilsa trein ook stoppen in Zaragoza en Barcelona voordat de trein Frankrijk binnenrijdt. Met andere woorden, deze internationale trein kan ook gebruikt worden om alleen binnen Spanje te reizen.

Het traject Madrid-Barcelona en vice versa is het meest winstgevende en drukke hogesnelheidstraject van Renfe met miljoenen passagiers op jaarbasis. ILSA zou dus met een soortgelijke maar in hun ogen snellere (minder stops) en goedkopere (-10% minstens) trein de concurrentie kunnen aangaan met Renfe en haar AVE hogesnelheidstrein.

ILSA zou de treinen moeten gaan huren van Renfe Alquiler maar om het proces moeilijker te maken zegt Renfe dat zij niet genoeg treinen hebben om te verhuren aan de nieuwe maatschappij. ILSA is al aan het onderzoeken of het mogelijk is treinen vanuit Italië naar Spanje te laten komen mocht het zover komen.

ILSA wil het volgende aanbieden in de toekomst: elke dag vertrek om 7.45 en 15.30 uur vanuit Madrid naar Zaragoza, Barcelona, Perpignan, Narbonne en Montpellier. In tegenovergestelde richting moeten de vertrektijden 7.00 en 15.30 uur zijn. De reistijd zou 5 uur en 47 minuten zijn tussen Madrid en Montpellier. In principe wil ILSA al op 5 oktober 2018 beginnen maar de kans daarop is klein want ILSA heeft nog geen treinen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De trein is geen optie, tenzij vliegen erg duur wordt. Vanaf Madrid is het minimaal 15 uur naar Amsterdam. Dus ruim 12 uur langer dan met het vliegtuig. En de prijs is veel hoger. Jammer, ik vind de trein leuk en heb er wel eens naar gekeken. Ook zit er trouwens een overstap in Parijs in volgens mij , Gaare Lyon naar Gare du Nord, niet praktisch met gezin en koffers met de metro.

Laat ons hopen dat dit doorgaat ,als het vliegtuig dan toch zo vervuilend is is dat misschien een oplossing zijn ,waar blijven de Europese ministers om dat uit te klaren ,is misschien wat moeilijk voor hen . Hopelijk Spanje Frankrijk Nederland en België?

Een geweldig initiatief!! Ik hoop dat we ook eens van Benidorm naar Nederland zouden kunnen reizen per trein, dat lijkt me heel fijn.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.