skip to Main Content
Tip Trump voor Spanje: bouw een muur in de Afrikaanse woestijn om migranten tegen te houden
Daily Express

Tip Trump voor Spanje: bouw een muur in de Afrikaanse woestijn om migranten tegen te houden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Tip van Trump voor Spanje: bouw een muur in Afrika

Daily Express

MADRID – De Amerikaanse president heeft overal een goede oplossing voor en stelt Spanje voor om net zoals hij wil doen met Mexico een muur te bouwen in de Sahara woestijn om Afrikaanse migranten tegen te houden. Dat verklaart de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell deze week. Maar Borell zegt dat een muur de migratieproblemen in Spanje en de rest van Europa niet zal oplossen.

Afgelopen dinsdag wist Donald Trump de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken de gouden tip en de definitieve oplossing voor het migratieprobleem in Europa te geven. Het enige wat Spanje moet doen om de migratiestroom tegen te houden is een muur bouwen in de Afrikaanse Sahara woestijn.

Borrell zegt dat Trump dit advies hem gegeven heeft tijdens een bijeenkomst die niet verder werd omschreven. Trump zei daarbij dat volgens hem de grens met de Sahara woestijn niet veel groter kan zijn als de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Spaanse vertegenwoordiging wist Trump echter te vertellen dat de grens in de Sahara vele malen groter en langer is dan die met Mexico.

Spanje neemt het bouwen van een muur dus zeker niet serieus, ook omdat Spanje geen zeggenschap heeft in de Sahara woestijn en dat een taak zou zijn voor Marokko.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Triestig al deze commentaren.Waarop is dit gebaseerd?Alleen wat jullie horen in de Westerse media!Trump is verkozen.Economie in stijgende lijn.Had Obama gereageerd op de gifgasaanval zoals beloofd, hadden we nu geen miserie met Assad en de inmenging van de Russen.Jawel Juan 74 je leest dit goed!

  1. Je beseft wel dat onder de Westerse Media doorgaans ook de Media in de USA valt?
   Maar die schrijven volgens Trump alleen maar ¨fake news¨ dus als Trump dat zegt, dan is dat volgens jou ook zo.
   En volgens mij is goed lezen, niet helemaal je sterkste kant, want volgens mij schreef ik heel duidelijk dat ¨iedereen stond te juichen bij de Arabische lente¨ daar valt dus ook Obama onder. Net zo goed als alle Europese leiders zich allemaal op de borst stonden te kloppen.
   En als je vind dat we alleen problemen hebben met Assad????
   Sjonge de bergen vluchtelingen die we nu in Spanje krijgen zijn toch echt vooral uit andere landen heh, dus het probleem is wel iets groter dan alleen een Obama actie of juist geen actie of alleen iets wat ¨the great Trump¨ wel of niet doet.
   Voor je commentaren van anderen ¨triestig¨ noemt zou je beter iets aan je feiten kennis kunnen werken en beter lezen wat anderen schrijven in plaats alleen met je eigen reactie bezig zijn.

 2. Ik geef Trump gelijk….. geweldig plan een muur in de Sahara…… geweldig 2 keer kans op ontsnapping aan de moordende zon!! Echter alleen als Trump de muur gaat bouwen noord/zuid….ja dat lukt hem met zijn kennis en inzicht!!!
  Het komt overeen met de noodzakelijke muur in de VS zelf!! De Trumpschapen aan de ene kant….en we spreken nu af om géén dan te bouwen!!! Dan kan de vrije wereld aan de andere kant blijven!!!
  Er zijn Oost-Europese leiders die graag bij hem Adolfje willen komen spelen!!!
  Tip Trumpje welvaart en welzijn eerlijker verdelen en . stoppen met diefstal en accorderen van corruptie door de multi-nationals!!
  Slaap zacht meneer de president!!!

 3. Ik was juist zo blij toen Trump over een muur begon. Ik dacht dat als hij die om de hele USA heen laat bouwen de Yankees meteen weten waar zij binnen moeten blijven. Dat zou de wereldvrede een hele goede dienst bewijzen. De VN is er om ruzies te beslechten niet de landen afzonderlijk, die kunnen veel beter thuisblijven. Laat eens iemand die het weten kan aangeven hoeveel een oorlog ons millieu verpest.

 4. Haha die Trump. Volgens mij is er al een gigantische slotgracht, namelijk de Middelandse Zee. Die is veel beter dan de muur tussen Mexico en de USA. En een muur in een corrupt Noord Afrika?
  Wat Juan zegt. Het is verbazend dat zo iemand president kan worden. Ok het alternatief was ook niet veel.

 5. Voorop gesteld ik ben “ een gast “ in dit heerlijke land. Daarom een gematigde reactie. “ This is not America mister president “!

 6. Uitstekend idee van de op alle fronten verfrissende Trump na de periode van totale stagnatie van Obama (analoog aan de typering van de periode van de onmachtige Breznjev in de toenmalige USSR). Een nog beter idee zou zijn, de walgelijke asielindustrie in het hart te treffen, door alle schepen van de zogenaamde hulporganisaties aan de ketting te leggen dan wel tot zinken te brengen. De quasi hulpverleners verlenen met hun faizeeerssmoelen slechts hulp aan de mensensmokkelaars (geloofsgenoten van de vluchtelingen dus) om de buidels flink te vullen en nog bejubeld te worden ook door verblinde westerlingen die zonder slag of stoot, levensmoe blijkbaar, hun cultuur hebben opgegeven.

  1. Juan Carlos…..man man….
   Jij vind de Twitter verslaafde Trump een verfrissing?
   Die man plukt de vruchten van 8 jaar Obama, of denk je werkelijk dat hij in zo´n korte tijd het land ineens veel beter heeft gemaakt?
   Ik ben het eens met je punt dat al die asiel boten van particuliere instanties moeten stoppen met hun ¨hulp¨maar hoe je dat wilt doen….dat is toch een stapje te ver.
   Trump is een ramp voor de USA, een ramp voor de wereld vrede en een ramp, wel eigenlijk voor alles waar de mensheid voor staat.
   De man hoort thuis in een inrichting. Opsluiten, sleutel weg….serieus, zelfs zijn eigen vrouw….is het de 3de of 4de? Wil niets meer met hem te maken hebben. En wij als de rest van de wereld moeten hem dan maar omarmen?

   1. Die buitenlandse bemoeienis in Syrie is begonnen onder leiding van Obama. Door Assad te verzwakken ontstond ISIS. En nu hier de sociale diensten maar betalen. Tekort aan woningen enz. wegens asielzoekers.

    1. Laten we in het algemeen vast stellen dat die hele Arabische lente, waarin iedereen stond te juichen dat overal de dictators verdwenen, Tunesie, Libie, Deels Syrie, Egypte etc. ons als Europa niets dan ellende heeft gebracht.
     De Amerikanen bemoeien zich graag met dingen die ver van hun landsgrenzen spelen, zodat als het mis gaat, hun eigen bevolking er weinig last van heeft.
     Ja, natuurlijk zijn er veel USA soldaten gesneuveld in de oorlog tegen terreur, maar wat ze nu met Assad doen en eerder met Khadaffi en de anderen in Noord-Afrika, dat brengt ons in Europa de vluchtelingen stroom en de landen zelf zijn er NUL beter van geworden, sterker nog, veel zijn slechter af nu.

 7. We hebben al een 6 meter hoog hek en daar klimmen ze gewoon overheen….
  Trump is echt een gestoorde mafkees, sorry, ook ik kon het niet laten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken