774 miljoen euro voor hulp na overstromingen en branden Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

774 miljoen euro voor hulp na overstromingen en branden Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De demissionaire regering van Pedro Sánchez heeft deze vrijdag via een Koninklijk besluit een plan goedgekeurd waarmee de overheid 774 miljoen euro vrij maakt voor hulp aan de gebieden en de inwoners die te maken hebben gehad met de overstromingen vorige week en in andere maanden en de vele bosbranden deze zomer. Dat heeft de woordvoerster van de regering Isabel Celaá tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Naast dat er 774 miljoen euro beschikbaar zal zijn voor directe financiële hulp die binnen de snelst mogelijke tijd bij de mensen terecht moet komen, werd ook bekend welke getroffen gebieden en de inwoners geld kunnen verwachten.

Het gaat om de in juni door natuur- en bosbranden getroffen gebieden in Tarragona, Lerida, Madrid en Toledo en de in augustus door branden getroffen inwoners in Segovia, Madrid en Gran Canaria. 

Daarnaast is er geld voor de getroffenen van overstromingen in juli in Navarra en Ourense en in Augustus in Madrid, Zaragoza, Cáceres, La Rioja, Segovia, Valladolid, Ávila, Toledo, Ciudad Real, Alicante, Castellón, Valencia, Lleida, Sevilla, Málaga, Murcia en de Balearen.

Uiteraard zal er ook geld beschikbaar gesteld worden aan de inwoners en bedrijven in de door de recente overstroomde gebieden in de provincies Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Granada en Málaga.

Het grootste bedrag van 557 miljoen euro gaat naar directe financiële hulp. Het koninklijk besluit voorziet nog eens 130 miljoen euro voor acties van de algemene overheid, 58 miljoen euro voor vrijstellingen en bonussen voor werkgelegenheid en sociale zekerheid en nog eens 28 miljoen euro voor belastingvoordelen.

Bovendien wordt steun verleend aan gemeenten, gemeenten en andere entiteiten voor de reparatie van openbare infrastructuur, uitrusting en voorzieningen, zoals wegen, stranden of promenades.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.