skip to Main Content
774 miljoen euro voor hulp na overstromingen en branden Spanje
RTVE

774 miljoen euro voor hulp na overstromingen en branden Spanje

MADRID – De demissionaire regering van Pedro Sánchez heeft deze vrijdag via een Koninklijk besluit een plan goedgekeurd waarmee de overheid 774 miljoen euro vrij maakt voor hulp aan de gebieden en de inwoners die te maken hebben gehad met de overstromingen vorige week en in andere maanden en de vele bosbranden deze zomer. Dat heeft de woordvoerster van de regering Isabel Celaá tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Naast dat er 774 miljoen euro beschikbaar zal zijn voor directe financiële hulp die binnen de snelst mogelijke tijd bij de mensen terecht moet komen, werd ook bekend welke getroffen gebieden en de inwoners geld kunnen verwachten.

Het gaat om de in juni door natuur- en bosbranden getroffen gebieden in Tarragona, Lerida, Madrid en Toledo en de in augustus door branden getroffen inwoners in Segovia, Madrid en Gran Canaria. 

Daarnaast is er geld voor de getroffenen van overstromingen in juli in Navarra en Ourense en in Augustus in Madrid, Zaragoza, Cáceres, La Rioja, Segovia, Valladolid, Ávila, Toledo, Ciudad Real, Alicante, Castellón, Valencia, Lleida, Sevilla, Málaga, Murcia en de Balearen.

Uiteraard zal er ook geld beschikbaar gesteld worden aan de inwoners en bedrijven in de door de recente overstroomde gebieden in de provincies Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Granada en Málaga.

Het grootste bedrag van 557 miljoen euro gaat naar directe financiële hulp. Het koninklijk besluit voorziet nog eens 130 miljoen euro voor acties van de algemene overheid, 58 miljoen euro voor vrijstellingen en bonussen voor werkgelegenheid en sociale zekerheid en nog eens 28 miljoen euro voor belastingvoordelen.

Bovendien wordt steun verleend aan gemeenten, gemeenten en andere entiteiten voor de reparatie van openbare infrastructuur, uitrusting en voorzieningen, zoals wegen, stranden of promenades.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken