skip to Main Content
Slecht weer op komst dit weekend in Spanje
123rf

Slecht weer op komst dit weekend in Spanje

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet is er opnieuw in grote delen van het land slecht weer op komst. Nadat het vorige week hevig tekeer ging in Alicante, Murcia en Almería met de ergste storm sinds 1987 en er veel overstromingen waren en nadat deze week hagel, regen en wind voor problemen zorgden in Catalonië en Castellón, komt er een nieuw stormfront aan dit weekend.

De Aemet heeft voor vrijdag 18 provincies een geel weeralarm gegeven vanwege regen en storm in met name het centrum van Spanje, de Pyreneeën, de Levantekust (Valencia regio en Murcia) en aan de Costa del Sol. De Aemet sluit echter andere delen van Spanje zoals de Balearen en Catalonië niet uit. 

Aemet

Voor de regio’s  Madrid, Castilla y León en Castilla-La Mancha is er een oranje weeralarm afgegeven vanwege de neerslag en zware stormen. De temperaturen zullen samen met het slechte weer ook gaan dalen, met name in het zuiden van het land. 

Voor zaterdag voorspelt de Spaanse verkeersdienst dezelfde weersomstandigheden maar kan de neerslag en de storm toenemen in sommige delen van het land met name het westen van het land waar een koufront via Galicië het Spaanse vasteland zal benaderen.

Aemet

Zondag zal er nog kans zijn op neerslag en storm, met name in het noorden van het land in de Pyreneeën. Wat betreft de temperaturen verwacht de Aemet dat deze blijven dalen, lager dan wat normaal is voor de tijd van het jaar. In de loop van zondag zal de storm en de neerslag Spanje verlaten.     

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Vandaag voormiddag zon met 26 gr . Namiddag betrokken geen zon . Maar temperaturen blijven goed tot 28 gr . In lliber . Zwemmen perfect mogelijk in ons zwembad . 26 gr .

  2. Ik kan me vergissen, maar als ik het goed voorheb komen de afgebeelde kaarten helemaal niet overeen met de tekst (of vice versa natuurlijk – ik hoop voor mijn regio dat de kaarten juist zijn …)..

  3. In Ondara, Comunidad Valenciana, volledig bewolkt, vooralsnog vandaag geen regen. Momenteel windstil bij een temperatuur van vijfentwintig graden!

  4. Ik begrijp niet waarom in het artikel Murcia genoemd wordt. Dit staat, net als Alicante gewoon op groen. Niks aan de hand dus.

    1. Die regen komt altijd totaal onverwacht, het kan heel makkelijk terug een gota fria worden, de voorspelling is trouwens dat dit meermaals per jaar zal gebeuren door de broedhete zomers die het zeewater opwarmen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken