Search
menu
Search

Verontwaardiging over drankprijzen op de Ramblas in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Verontwaardiging over drankprijzen op de Ramblas in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Volgens internet wordt er in Barcelona niet alleen gestolen op straat door zakkenrollers maar doen sommige horecagelegenheden daar vrolijk aan mee. Een nieuw bewijs daarvan werd recent gedeeld door een Twitter gebruiker die voor zes drankjes 42,44 euro moest afrekenen bij een bar genaamd Tapas i Apat.

Nu is bij iedereen wellicht wel bekend dat iets eten of drinken op of langs de Ramblas in Barcelona niet goedkoop is maar soms schieten de prijzen wel erg omhoog. Het gaat in dit geval nog niet eens om moeilijke alcoholische drankjes maar om twee fruitsappen, drie frisdranken en een biertje. 

In totaal moest iemand 42,44 euro betalen voor deze zes drankjes bestaande uit een ananassap (5,82 euro), een sinaasappelsap (5,82), een ‘copon’ bier (9,48), een flesje Coca Cola Light (5,82), een frisdrank met citroensmaak (5,82) en een nestea (5,82). Totaal was dat 38,58 euro + 10% IVA (btw) 3,86 euro met een eindprijs van 42,44 euro.

Veel internetgebruikers vragen zich af hoe men een flesje Coca Cola Light met een inkoopprijs van nog geen 0,60 euro kan verkopen voor 5,82 euro. Anderen willen weten of de ananassap en sinaasappelsap aan tafel zijn geperst met die prijzen. 

Feit is dat niet alleen de Ramblas in Barcelona duur is want er zijn genoeg voorbeelden te vinden op internet over veel te hoge bedragen die klanten moeten betalen voor iets dat eigenlijk niet zo duur hoeft te zijn. Dat gebeurt niet alleen in Barcelona maar overal in Spanje, in ieder geval daar waar veel toerisme is.

https://twitter.com/ToniMusic2/status/1174798137854218258

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?