Verontwaardiging over drankprijzen op de Ramblas in Barcelona

Verontwaardiging over drankprijzen op de Ramblas in Barcelona
Beeld: Twitter

BARCELONA – Volgens internet wordt er in Barcelona niet alleen gestolen op straat door zakkenrollers maar doen sommige horecagelegenheden daar vrolijk aan mee. Een nieuw bewijs daarvan werd recent gedeeld door een Twitter gebruiker die voor zes drankjes 42,44 euro moest afrekenen bij een bar genaamd Tapas i Apat.

Nu is bij iedereen wellicht wel bekend dat iets eten of drinken op of langs de Ramblas in Barcelona niet goedkoop is maar soms schieten de prijzen wel erg omhoog. Het gaat in dit geval nog niet eens om moeilijke alcoholische drankjes maar om twee fruitsappen, drie frisdranken en een biertje. 

In totaal moest iemand 42,44 euro betalen voor deze zes drankjes bestaande uit een ananassap (5,82 euro), een sinaasappelsap (5,82), een ‘copon’ bier (9,48), een flesje Coca Cola Light (5,82), een frisdrank met citroensmaak (5,82) en een nestea (5,82). Totaal was dat 38,58 euro + 10% IVA (btw) 3,86 euro met een eindprijs van 42,44 euro.

Veel internetgebruikers vragen zich af hoe men een flesje Coca Cola Light met een inkoopprijs van nog geen 0,60 euro kan verkopen voor 5,82 euro. Anderen willen weten of de ananassap en sinaasappelsap aan tafel zijn geperst met die prijzen. 

Feit is dat niet alleen de Ramblas in Barcelona duur is want er zijn genoeg voorbeelden te vinden op internet over veel te hoge bedragen die klanten moeten betalen voor iets dat eigenlijk niet zo duur hoeft te zijn. Dat gebeurt niet alleen in Barcelona maar overal in Spanje, in ieder geval daar waar veel toerisme is.

https://twitter.com/ToniMusic2/status/1174798137854218258

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

34
Reageer op dit artikel

24 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ingrnid

ik weet nu zeker dat ik nergens meer naar binnen ga als er geen prijslijst aanwezig is.

daandesmit@hotmail.com

Lang geleden ben ik belazerd met zulke absurde prijzen. Ik heb een bedrag op tafel gelegd voor wat ik het waard vond, en ben weg gegaan met de opmerking maar een denuncia tegen mij in te dienen.

Coen

Tsja, als je op de Dam in Amsterdam een biertje neemt betaal je ook de hoofdprijs…

Ger

Dit is geen Spanje fenomeen het gebeurt ook in andere landen, waar sommige zelfs de fooi meteen mee te declareren.

Ed

Ik moet zeggen dat ik de afgelopen 2 jaar meermaals in Benidorm ben geweest en daar, gelukkig, deze prijzen en praktijken niet ben tegengekomen. Aan de boulevard kun je heerlijk eten én drinken voor vaak zeer schappelijke prijzen. Toch nog wat positiefs dus over Spanje!

Rob

Spanje wel, Ed. Maar die Catalanen voelen zich natuurlijk zwaar verheven boven de rest.

Anoniem

nou sorry rob ik kom al 50 jaar in catalonie maar daar zijn de mensen in de horeca geweldig eerlijk ben nog nooit opgeligt

Mieke

Wij waren ca 20 jaar geleden in Barcelona entoen betaalden we al Hfl,10 gulden coor een biertje, maar je moet het gewoon een keer meemaken!,,.

Ria

Ik kom al ruim 15 jaar in Benidorm ik heb nog nooit zoveel geld voor een drankje moeten betalen. In de Engelse of Spaanse tentjes dan.Maar met uitzondering van de Nederlandse tenten die vragen net zoveel als in Nederland dat is beduidend meer.

chris guillaume

Ach, Barcelona zit vol toeristen, veel te veel. Alles zit vol, dus die prijzen gaan ze wel betalen. Alleen raar, dat die drankprijzen nergens aangeduid zijn, zal niet verplicht zijn. De” argelose toerist” loopt erin…

Henri Hendriks

AL de catalanen zijn dieven ,en daarmee is alles gezegd.

Riko

Nou, nou, wat een praatjes. Heb je er verstand van of wat?

Anoniem

henry jij weet duidelijk niet waar het overgaat ik zou willen dat alle nederlanders maar 50 procent net zo eerlijk zijn als daar

Anoniem

10 jaar geleden betaalden we in Parijs voor een biertje op terras al €7.50 met heel veel moeite zou je misschien 1 euro goedkoper kunnen vinden, maar heeft weinig zin.
Het is overal zo veel mensen veel vraag, kom jij niet komt er wel een ander.

Juana

Heb je een trauma overgehouden aan Barcelona Henri? Kom op man waar baseer je dat op dat alle Catalanen dieven zijn? Te belachelijk voor woorden.

Gerard

Te zot voor woorden, hopelijk gaan ze allemaal op de fles binnen een paar jaar.😡👎

Nicolás

De mensheid wil bedonderd worden dus wordt zij bedonderd. Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

Georges D

Wat mij opvalt in Spanje is dat de drankprijzen, in tegenstelling tot voeding, quasi nooit geafficheerd staan, vaak ook niet op de menukaarten.
In België is dit verplicht.
Het is dus niet onlogisch dat je soms voor verrassingen komt te staan bij het afrekenen.
De verplichte affichering van drankprijzen door de Spaanse wetgeving (door de praktijk te zien veronderstel ik dat die niet bestaat) is dus een doodsimpele en de meest logische oplossing voor dit probleem van “tourist traps”.

Guido Uytterhoeven

Bij een bezoek aan Barcelona, kan je niet om de Rambla heen. Niks is heerlijker om daar ‘s avonds laat een terrasje te doen en mensen kijken. Jaren was Café de l’opera een cafe met voor deze zone redelijke prijzen, is ook zaak met naam, maar dat zij nu meedoen aan dit uitbuiten van de toeristen is eigenlijk onaanvaardbaar. Waarschijnlijk speelt de oneerlijke concurrentie van de zaken in het begin van de Rambla hierin mee. De toerist wil bedrogen worden. Heb jaren met toeristen gewerkt, maar niemand kende het meest authentieke cafe van de Rambla. Tot mijn spijt zal ik… Lees verder »

Ruud

Je kunt het ook anders zien. De Ramblas is een bekende populaire straat waar veel te zien is. Ben je moe van het slenteren over de Ramblas dan huur bij een terrasje met 6 man een tafel met 6 stoelen met mooi uitzicht voor 42.44 euro en je krijgt er een GRATIS drankje bij 😆

appie

Ik heb het hier nu niet specifiek over de Ramblas maar de schuldigen zijn niet altijd de bar- of restaurantuitbaters. Vaak zijn de eigenaars van de gebouwen de schuldigen, die elke maand kapitalen vragen aan huur.

luc.van.ginneken@gmail.com

Het is toch al zeer lang, dat zulke prijzen gangbaar zijn op de zogenaamde toplocaties. Als gewone mens, ga ik daar geen drankje nuttigen of een maaltijd nemen.
Gemeentebesturen zijn hierbij medeplichtig. Het zou voor hen volstaan om bij de prijsbepaling om een terras te mogen installeren, ook maximum winstmarges op te leggen, prijzen duidelijk te afficheren enz.

shadow

nooit van me leven zou ik dat betalen maarja daar in tegen je weet hoe meer toeristen hoe meer je betaald in spanje dat is niet alleen in barcelona helaas!

Anoniem

Het is toch al zeer lang, dat zulke prijzen gangbaar zijn op de zogenaamde toplocaties. Als gewone mens, ga ik daar geen drankje nuttigen of een maaltijd nemen.
Gemeentebesturen zijn hierbij medeplichtig. Het zou voor hen volstaan om bij de prijsbepaling om een terras te mogen installeren, ook maximum winstmarges op te leggen, prijzen duidelijk te afficheren enz.

Sonja

Ook hier in Nederland weten ze de mensen te bedotten. Laats waren wij in Barneveld 2 koffie met appelgebak € 26,00…. Als wij in Scheveningen zijn bekijken we bij iedere tent de prijslijst voor we ergens neerstrijken. Dat doen wij ook in Spanje.

Gerard

26€ in Barneveld?? Dat zou ik voor die hele zaak nog niet betalen😂

Guido Uytterhoeven

Tot mijn verontwaardiging wou ik deze week op de rambla, in cafe del’opera waar ik al jaren kom een San Miguel gaan drinken, dit was niet meer mogelijk, enkel nog van het vat een kuip van €9,50. Bar ernaast gaan vragen, ook niet, zelfde systeem. Ik vind het spijtig, maar ze slaan hun ruiten in. Zeker voor een Cafe met naam en faam. Echt spijtig.

Piet Paëlla

Guido, in heel Barcelona vind je bars en terrassen waar je een normale prijs voor een biertje van de tap of uit een flesje zal betalen, en nog beter dan het goedkoopste Spaanse bier wat jij daar drinkt op de Rambla, waar je bovendien je bezittingen geen moment uit het oog moet verliezen.

Anoniem

Ieder normaal denkende mens weet dat men moet wegblijven van de ramblas.
Kwaliteit is onder zero evenals de bediening.

Rick

Het is ons 9 jaar geleden ook overkomen op Mallorca in een drukke winkelstraat. Gelokt met betaalbare pizza’s, om vervolgens bijna 10 euro voor een biertje te moeten betalen.

Het probleem is.. bedrijven zijn vrij om te rekenen wat ze willen. Er is geen wet die voorschrijft dat een drankje niet meer dan 3 euro mag kosten. Als gast moet je je vooraf maar laten informeren.

leo

Bij ons is het simpel als we geen prijzen zien gaan we er niet zitten, zo voorkom je rare fratsen. Bij een goede normale bar staat altijd wel een bord met prijzen buiten of er staan kaarten met prijzen op de tafels.

Piet Paëlla

Doe ik ook Leo.
Geen duidelijke prijzen, dan weg.
Gelukkig zie ik geen Spaanse menukaarten meer zonder BTW, wat ik ook altijd zo belachelijk vond.
Nee, dure biertjes gaan mij voorbij, en ook eet ik geen schep-ijs in Spanje.
Toch vind ik de Horeca in Spanje een belevenis met algemeen schappelijke prijzen, behalve dan op die plekken die hier in dit artikel worden vermeld.

Perez

Ik check altijd wat eten en drank kost voordat im ergens ga zitten.
Ja, jammer dat we dit moeten doen..
Tegenwoordig is dit heel gewoon voor sommige horeca geworden, om zulke prijzen te berekenen!!! Hetzelfde in de piazza San Marco of Plaza Mayor in Madrid..o.a.
Gewoon niet doen.
Mij stelen ze geen cent voor een biertje!!

Maikel

Te gek voor woorden. Ik zou uit coulance 30 euro neerleggen en weggaan, of zelf een factuur ter plekke opstellen voor de restauranteigenaar: als we zulke prijzen gaan rekenen is mijn aanwezigheid natuurlijk ook niet gratis hahaha.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.