Meer dan 300.000 inwoners van Spanje weigeren gevaccineerd te worden tegen Covid

Meer dan 300.000 inwoners van Spanje weigeren gevaccineerd te worden tegen Covid
Beeld: Freepik

Meer dan 300.000 inwoners van Spanje weigeren gevaccineerd te worden tegen Covid

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op een vraag van een parlementair lid van de extreemrechtse partij VOX heeft de Spaanse minister van Volksgezondheid Carolina Darias geantwoord dat de afgelopen zeven maanden, tussen 1 februari en 1 september, er 327.129 inwoners van Spanje de corona-vaccinatie geweigerd hebben. Spanje heeft meer dan 47 miljoen inwoners dus het aantal vaccinatieweigeraars is heel klein vergeleken bij de bijna 36 miljoen inwoners die nu volledig gevaccineerd zijn.

Volgens de minister van Volksgezondheid is het erg moeilijk om het aantal vaccinatieweigeraars precies te weten want er worden geen specifieke registers bijgehouden. Alleen die mensen die expliciet aangeven geen vaccinatie te willen ontvangen worden genoteerd.

In Spanje zijn op dit moment 69 miljoen corona-prikken geplaatst waarmee 33,4 miljoen personen volledig gevaccineerd en 36,5 miljoen personen gedeeltelijk gevaccineerd zijn, dat is respectievelijk 75,4 procent en 78,8 procent.

De parlementariër van VOX wilde weten hoeveel vaccinatieweigeraars er zijn in Spanje maar in het land is slechts een klein deel van de bevolking die geen corona-prik wil ontvangen. Zelfs de extreemrechtse partij VOX moedigt haar kiezers niet aan om geen corona-prik te gaan halen, dit in tegenstelling tot andere landen waar dat wel vaker gebeurt.

De corona-vaccinatiecampagne is op 7 januari 2021 begonnen en op 1 februari 2021 waren er 375.892 personen volledig en 1,3 miljoen personen gedeeltelijk gevaccineerd.  Zeven maanden later op 1 september is dat aantal gestegen naar 33,4 miljoen personen volledig gevaccineerden en 36,5 miljoen personen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.